Szabad még...?

A programok kifogyhatatlanok...További programajánló a Tánc Világnapja alkalmából.

 

Ünnepelje Egerben a Tánc Világnapját!

Április 29-e a Tánc Világnapja, melyet 1983 óta minden évben Jean Georges Noverre születésnapján tartanak. A táncművészet legnagyobb ünnepét világszerte táncelőadásokkal ünneplik. Az egri Gárdonyi Géza Színház április 28-án este 7 órától Feledi János: Idők folyamán című koreográfiájával ünnepel. Az előadás Egerben utoljára kerül színpadra, legközelebb május 10-én látható a Nemzeti Táncszínházban. Az előadás Egerben utoljára kerül színpadra, legközelebb május 10-én látható a Nemzeti Táncszínházban.

 

Barta_Dora_foldon

Barta Dóra

 

Idők folyamán

Három különböző korban élő nőről szól és arról a láthatatlan kapocsról, ami összeköti őket. Hasonló érzésekkel küzdenek. Ami a filmen megoldható, azt színpadra nagyon nehéz átvinni. Fénnyel és a térhatással játszunk. A nő, mint feltérképezendő lélek érdekel – mondja a rendező-koreográfus. Feledi János előadása az Órák című film nyomán készült. A három nőt Barta Dóra Harangozó-díjas táncművész, érdemes művész, Kulcsár Noémi és Horváth Zita táncolja.

 

A Zéró Balett programjai a Tánc Világnapján

 

"Köszöntjük Önöket a Windows 2011 alkalmazás bemutatóján! A program a Zéró Balett fejlesztése. Kialakításakor a tervezők egy interaktív felület megalkotására törekedtek, amelyben a felhasználóé a főszerep. Most szeretnénk a programot az Önök rendelkezésére bocsátani, hogy személyesen tesztelhessék annak kreatív új elemeit. Az alkalmazás a legújabb technikai megoldásoknak köszönhetően hangvezérelt, így Önök azt a mikrofonba bemondott, a kiosztott papírokon található parancsok segítségével irányíthatják.“

 

Zéró Balett

WINDOWS 2011

interaktív kortárs táncelőadás

 

Koncepció: Berger Gyula

Koreográfia: Berger Gyula és a társulat tagjai

Zene: Brian Eno/David Byrne

Előadók: Lakat Andrea, Pintér Hajnalka, Szabó Zoltán

 

Időpont: 2011. április 29. 21:00
Helyszín: Sporttemplom Színházterme, XIII. ker Bp., Váci út 19.
(A Lehel téri metrómegállótól 5 perc) 

 

Az előadás előtt, ugyanott, 19 órától az ACAPELLERS EGYÜTTES koncertjét hallgathatják meg. Az együttes repertoárjában helyet kaptak a legkiválóbb blues, jazz és soul zenék igényes feldolgozásai, valamint számos saját szerzemény is. A zenekar keretei között a muzsikusok megvalósíthatják egyedi elképzeléseiket, és igazi csemegével szolgálnak az igényes zenét kedvelő közönségnek.

süti beállítások módosítása