Csúszik a szabadkai Népszínház felújítása

Pénzhiány miatt nem készül el 2012-ig a szabadkai színház épülete - írja a Magyar Szó című délvidéki napilap.

Az idén 80 millió dinár, azaz 212 millió forint érkezik a Vajdasági Tartományi Nagyberuházási Alaptól, ez elegendő, hogy az oszlopok mögötti műemlék jellegű rész tető alá kerüljön, vagyis, hogy elvégezzék a rekonstrukciós munkálatokat - mondta el csütörtökön Szabadkán Oliver Dulic környezetvédelmi és területrendezési miniszter.


A színházépítéssel kapcsolatos megbeszélést követően tartott sajtótájékoztatón Sasa Vucinic, Szabadka polgármestere elmondta, hogy a tervezők néhány héten belül módosítják az eddigi terveket. A cél az építési költségek csökkentése. 


Kasza József, a Népszínház igazgatóbizottságának elnöke, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) volt elnöke a tájékoztatón bírálta a VMSZ-t, amiért szerinte a VMSZ nem segíti a színház építésének gyors befejezését. Hozzátette: a megbeszélésen döntés született arról, hogy európai alapítványokhoz is pályázatokat nyújtanak be pénzügyi támogatásért, mivel a színházépület a régió szempontjából is jelentős.


A színházat, amelynek magyar és szerb társulata is van, 2007-ben kezdték felújítani, és a munkálatoknak a tervek szerint 2011-re kellett volna befejeződniük. Az öreg épületet gyakorlatilag lebontották, csupán klasszicista, oszlopos bejárata maradt meg, amely mögé új, korszerű játszóhely épül.

süti beállítások módosítása