Operett gála a Regensburgi Színházban

Májusban a miskolci színház operett gálája mutatkozik be a Regensburgi Színházban. Sokfelé népszerűsítette már színházunk ezt a könnyed, ám igényes műfajt, legutóbb 2010 novemberében, Izraelben, majd a következő hónapban Miskolcon is látható volt a gála.

A Regensburgi Színházzal évek óta sokszínű kapcsolatot ápol a Miskolci Nemzeti Színház: nem csak alkotóművészek és előadások cseréje valósult meg több alkalommal a két színház között, de néhány évvel ezelőtt közös produkció is készült. 2011 februárjában a Regensburgi Színház Balett Együttese volt a Tánchétvége Miskolcon vendége, és ők nyitották meg az ÚjraTáncEgyütt 24 órás nonstop tánc eseményét is a Kamaraszínházban.

 

Operettgala_Teremi_Trixi_Bozs_Jzsef3Teremi Trixi, Bozsó József

Májusban a miskolci színház operett gálája mutatkozik be a Regensburgi Színházban. Sokfelé népszerűsítette már színházunk ezt a könnyed, ám igényes műfajt, legutóbb 2010 novemberében, Izraelben, majd a következő hónapban Miskolcon is látható volt a gála. Most a németországi nézők tekinthetik meg több alkalommal a Halasi Imre által rendezett Operett csillagai című gálaműsort, melyben közreműködik Bakai László, Bozsó József, Miksch Adrienn, Teremi Trixi, Vadász Zsolt és Csere László, valamint színházunk tánckara. A regensburgi teátrum zenekarát Váradi Katalin vezényli. A németországi gálaesteken a világ legszebb operettjeiből hangzanak el részletek, többek között Johann Strauss, Lehár Ferenc és Kálmán Imre olyan műveiből, mint A cigánybáró, A mosoly országa vagy a Csárdáskirálynő.

 

2011. május 1., 2., 4., 8. Az operett csillagai, Regensburgi Színház (Theater Regensburg)

 

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

süti beállítások módosítása