Filmszemlén és Bukarestben az Apacsok

Bukarestben vendégszerepel kedden a Török Ferenc rendezésében készült Apacsok című előadás, a Radnóti Színház produkciója. A darab filmváltozatát csütörtöktől vetítik a mozik.

A Bukaresti Nemzeti Színház meghívására Bereményi Géza és Kovács Krisztina Apacsok című színdarabját a bukaresti teátrum kamaratermében nézheti meg a közönség. A vendégelőadást Török Ferenc rendező és Kovács Krisztina kíséri el a román fővárosba.

 

 

Apacsok - videóajánló

 

A Radnóti Színház színdarabja alapján 2010-ben készült el - szintén Török Ferenc rendezésében - a történet filmváltozata, amelyet a hazai közönség május 5-től láthat a fővárosi Művész, Puskin és Uránia moziban, valamint a vidéki art mozikban.
 A 42. Magyar Filmszemle tévéfilmes versenyében is szereplő alkotás főbb szerepeiben - a darabhoz hasonlóan - Csányi Sándor, Szervét Tibor, Schneider Zoltán és Csomós Mari látható.

 

Az Apacsok az egyik legismertebb "magyar indiánnak", Cseh Tamásnak állít emléket. A Radnóti előadása alapjául szolgáló dráma a színház felkérésére, a színház színészeire íródott. Az ősbemutató a filmrendező Török Ferenc első színházi rendezése volt, amelyhez a színpadi látványt a rajzfilmes Gauder Áron tervezte.

süti beállítások módosítása