Szerkesztők és az olvasók is kérdeznek

Május 4-én, a sorozat negyedik alkalmával a kortárs dráma és színház állapotáról és sanszairól beszélgetnek a Nyitott Műhelyben, különös tekintettel a ma kultúrpolitikai elvárásaira, ízlésére, a financiális feltételekre, kőszínházak és alternatív színházak sorsára, a kortárs drámaírók és színházcsinálók helyzetére, a művészet szabadságára és felelősségére, és nem utolsósorban a közönség igényeire.

nyitottmuhely

 

 

Az Egy világnézeti klub estjein olvasók 18-tól 19 óráig találkozhatnak a Litera szerkesztőivel. Feltehetik kérdéseiket, elmondhatják ötleteiket, megvitathatják, amit a kortárs irodalommal vagy a litera oldalán megjelent cikkekkel kapcsolatban gondolnak. Betekintést engednk a Litera műhelyébe is, szem- és fültanúi lehetnek a munkánknak. Olvasóink előtt, nyilvánosan készül minden alkalommal két LiteraTV-interjú. Majd 19 órától beszélgetések következnek, melyeken a szerkesztőség számára és a közvéleményt foglalkoztató irodalmi, kulturális és a sajtót érintő kérdéseket bocsátanak vitára.

 

Május 4-én, szerdán 18 órától Menyhért Anna költő-író irodalomtörténésszel készítenek LiteraTV-interjút, elsősorban nemrég megjelent gyermekköteteivel kapcsolatban.

19 órakor kezdődik a Kortárs dráma kortárs színpadokon - Beszélgetés a kortárs magyar dráma állapotáról - színházi és szerzői oldalról c. vita.

Vendégek: Egressy Zoltán, Novák Eszter, Radnai Annamária, - Moderátor: László Ferenc.

 

A beszélgetésben felkért kortárs írók/irodalmárok, művészek és a kultúrában tevékenykedő szakemberek kérdéseit is feltesszük a meghívottaknak. Ez alkalommal a felkért kérdezők: Závada Pál, Szabó György és Máté Gábor.

 

Kérdeznek a Litera szerkesztői és olvasói is. Olvasóink kérdéseit itt és a helyszínen, illetve emailben a litera@litera.hu címen is szívesen fogadják, Egy világnézeti klub tárggyal. A szerkesztőség a beérkezett kérdésekből kiválasztja a legérdekesebbeket, amelyek elhangzanak majd a helyszínen is.

 

Május 4. szerda 18.00 EGY VILÁGNÉZETI KLUB 4.

- a litera.hu nyílt szerkesztőségi ülése a Nyitott Műhelyben

 

Cím: 1123 Budapest XII. kerület Ráth György utca 4.
Telefon: (1) 214-0676
E-mailcím: muhely@t-online.hu

 

A következő program június 14-én lesz. A téma mindig aktuális, az események előtt tájékoztatják olvasóinkat. De várják javaslataikat is.

A belépés díjtalan.

 

Fotó és forrás: Nyitott Műhely

süti beállítások módosítása