Ketten pályáznak a győri színházra

Két pályázat érkezett be a Győri Nemzeti Színház igazgatói tisztségére kiírt felhívásra csütörtökig az önkormányzathoz - mondta Domanyik Eszter, a győri önkormányzat szóvivője.

Az igazgatói pályázatot március 25-én írta ki a győri közgyűlés. Bár a városháza nem hozza nyilvánosságra a neveket, azt tudni lehet, hogy az egyik pályázó Forgács Péter, a színház megbízott igazgatója, aki ezúttal másodszor pályázik a tisztségre.

 

forgacspeterForgács Péter

 

Először 2007 februárjában kérték fel, akkor Korcsmáros Györgyöt váltotta. Az akkor kiírt pályázaton azonban nem ő, hanem Nagy Viktor nyert. Nagy Viktor igazgatói megbízatását idén február 28-i hatállyal vonta vissza a közgyűlés, mivel a városvezetés és az igazgató nem tudott konszenzusra jutni műsorpolitikai kérdésekben. Azóta Forgács Péter vezeti megbízottként a teátrumot.

 

A városháza szóvivője közölte: előfordulhat, hogy pénteken "befut" még pályázat. Amennyiben a postai bélyegző szerint a beadás határnapján, május 3-án adták fel a dokumentumot, úgy azt a pályaművet még befogadják.

 

A szakmai bizottság május 17-én értékeli a pályaműveket, majd az önkormányzat oktatási bizottsága tárgyal az ügyről. A közgyűlés várhatóan május 27-én dönt a színházigazgató személyéről.

süti beállítások módosítása