Szász a moszkvai Művészszínházban rendez

Szász János Moszkvában, az Oleg Tabakov vezette Csehov Művészszínházban rendezi Mihail Bulgakov Mester és Margarita című regényéből készült saját adaptációját.

Szász János ennek kapcsán elmondta, hogy a Harvardon tanít Bostonban, és ott keresték meg, majd találkozott Oleg Tabakovval, aki megkérdezte, nem akarna-e Moszkvában rendezni. Először nagy falatnak érezte a Mester és Margaritát Moszkvában, de aztán belevágott.

 

szaszjanos

 

Ezt ugyan már rendezte 2005-ben a Nemzeti Színházban, de új adaptációt készített, amelynek középpontjában a Mester áll. Szász János elárulta, a darab és maga a Mester is természetesen más most, mint volt például a Szovjetunióban.

 

A rendező beszélt a szokatlan próbafolyamatról, amelynek fontos vonása, hogy záporoznak a kérdések, és amíg nincs válasz, nincs részletesen tisztázva a felvetett probléma, addig nem lehet továbbmenni. "Ez nagy kihívás és nagyon inspiráló. Emellett más a játékkultúra" - mondta.

 

 

Szász János nemrég a Boldogtalanokat rendezte a Radnóti Színházban - Videó

 

Szász János szerdán néhány napra hazautazott, de a március 7-én megkezdett próbák napokon belül folytatódnak, és szinte egész nyáron tartanak.
 A moszkvai Csehov Művészszínház az ő bemutatójával nyitja meg következő szezonját szeptember első hetében.

süti beállítások módosítása