Előadásokat mond le az Operafesztivál

Mivel csökkent a költségvetési és a mecénási kör által nyújtott támogatás, két produkció lemondására kényszerült a miskolci operafesztivál - közölték a szervezők.

A Bartók+Verdi 2011 nemzetközi operafesztivál március 23-án meghirdetett programjából kikerül a Prágai Nemzeti Opera vendégjátéka, Verdi: Otello, valamint a Horvát Nemzeti Színház Verdi: Falstaff című előadása. A kényszerű döntésre a fesztivál anyagi stabilitásának megőrzése miatt van szükség.

 

A szervezők közlése szerint "jó szándékúan bíznak abban, hogy a Nemzeti Kulturális Alap támogatásáról május végén döntő kurátorok segítségével, valamint további támogatók bevonásával idén is sikerül a kiváló minősítésű művészeti fesztivál színvonalához méltó rendezvénysorozatot megvalósítani".

 

A miskolci nemzetközi operafesztivál történetében az ez évi programsorozat főszereplője ismét Verdi: a rendezvény tizenegyedik alkalmára népszerű Verdi-operákkal, egy Verdi-ősbemutatóval, továbbá Liszt egyetlen operájával és számos koncerttel, dalesttel, gyermekelőadással készülnek a szervezők, akik az idén összességében mintegy 90 millió forinttal kevesebb támogatásból gazdálkodnak.

 

  

Korábban stabil volt a fsztivál anyagi helyzete - VIdeó 2009-ből

 

A szűkös pénzügyi keretekre való tekintettel, az Operafesztivál megrendezésének segítésére adománygyűjtő akciót indított a kultúrát szerető magyar vállalkozók körében Schmidt Ferenc, az Életfa Országos Egészségőrző Programot működtető JNS Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. A Millióval az ország millióiért címen 2011. március 30-án közzétett felhívásában így fogalmaz: „Büszke vagyok arra, hogy a mi országunkban lehetek sikeres vállalkozó, és módomban áll tenni azért a közös ügyért, amiért már annyian tettek nagy elődeink közül. Feladatomnak érzem hazánk közös értékeinek felkutatását és ismertté tételét a lakosság számára. Remélem, ezzel Ön is egyetért velem! Ezért kérem, tegyük meg a felajánlásunkat a magyar kultúra felvirágoztatásáért. Támogassuk egy-egymillió forinttal a „Bartók + …” Miskolci Nemzetközi Operafesztivált, Magyarország tízmilliós lakossága érdekében!

Az első egymillió forintot én ajánlom fel.”

 

A Miskolc és az ország egyedi kulturális értékének tartott Miskolci Operafesztivált az áldozatkész mecénások a következő számlaszámra eljuttatott felajánlásaikkal támogathatják: Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft., 3525 Miskolc, Déryné u. 1. – OTP 11734004-20444172

süti beállítások módosítása