Nemzetközi színházi fesztivál Szatmárnémetiben

Három ország csaknem húsz társulata lép fel az idén ötödik alkalommal megrendezett Sorompók Nélkül Színházi Fesztiválon Szatmárnémetiben - adta hírül kedden a Krónika című napilap.

Mint a romániai magyar újság írja, az eseményt szervező Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében, illetve az Ács Alajos Stúdióteremben lesznek az előadások, de egy szabadtéri színpadot is felállítanak a város központjában. A magyarországi, olaszországi és romániai társulatok előadásait május 19. és 29. között tekintheti meg a közönség.

 

A programot a szatmári színház magyar, illetve román társulatának művészeti vezetői, Keresztes Attila és Andrei Mihalache állították össze, arra törekedve, hogy a rendezvény költségvetéséhez mérten a lehető legszínvonalasabb produkciókat hozzák el. 


Szatmáron előadja egyebek között a budapesti Új Színház Moliére A fösvény című darabját Eperjes Károly főszereplésével, a budapesti Bárka Színház pedig Slawomir Mrozek Mulatságát Mucsi Zoltán, Szikszai Rémusz és Scherer Péter közreműködésével. 


Tavaly körülbelül 4 ezer nézője volt a Sorompók Nélkül fesztiválnak, az idén viszont - elsősorban a szabadtéri színpad beiktatása miatt - úgy vélik, 6-8 ezer érdeklődő tekinti meg majd az előadásokat. A fesztivál keretében koncerteket is tartanak, amelyeken fellép a Grimus, az In Jazz Tenso együttes, valamint a budapesti Benkó Dixieland Band.

süti beállítások módosítása