Éjfélig húzzák a Ruttkai Színháznál

Új helyszínen, a Kálvária téri felújított színházépületben várja közönségét a Ruttkai Éva Színház; az Özvegyek klánja című zenés francia vígjáték bemutatójával, Esztergályos Cecília szereplésével nyitja kapuit a színház szombaton.

A darabban játszik az aznap 80. születésnapját ünneplő Géczy Dorottya, valamint a 96 éves Gyulányi Eugénia, aki 40 év elteltével lép ugyanarra a színpadra, amelyen utoljára - a Déryné Színház tagjaként - szerepelt - mondta Szalai Zsolt igazgató. A Dávid Zsuzsa rendezte előadásban Bálint Antóniát, Ábel Anitát, Dzsuppin Ibolyát és Veress Elődöt is láthatja a közönség.

 

aruttkai1Gyulai Eugénia, Dzsupin Ibolya, Géczy Dorottya, Esztergályos Cecília, Ábel Anita, Borbáth Ottília, Bálint Antónia, és Veress Előd

az újranyíló színház rendhagyó sajtótájékoztatóján a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben,

ahol részletet adtak elő az Özvegyek klánja című produkcióból

 

Szalai Zsolt azt is elmesélte, hogy az elmúlt két évben nem jelentkeztek új produkciókkal, minden erejüket a színház felújítására fordították. Korábban a Szikra mozi épületében, azelőtt pedig az Üllői úton működött a színház 12 évig. Tudomása szerint a Kálvária téri színház először Erdélyi Mihály vezetésével magánszínházként működött, majd a Bányász Színház, utána pedig a Szenes Iván vezette Budapest Varieté működött itt, később az Állami Déryné Színház, a Népszínház, majd a Józsefvárosi Színház és végül a Városi Színháznak nevezett társulat talált otthonra az épületben. Két évvel ezelőtt, a felújítás fejében, húsz évre kapta meg a Ruttkai Éva Színház a VIII. kerületi épületet. Támogatók segítségével 100 millió forintot fordítottak a felújításra, a munkálatok most fejeződtek be. Szombaton este hatalmas ünnepség keretében, vörös szőnyeges bevonulással, bemutatóval nyitja kapuit a színház, a Kálvária téren pedig éjfélig játszik a Budavári Kamarazenekar - ismertette a programot.


Beszélt arról is, hogy a Ruttkai Éva Színház nyáron is, havonta tíz alkalommal játssza az Özvegyek klánját, majd a Veszélyes szeszélyek című előadásukat újítják fel Esztergályos Cecíliával a főszerepben, ezután a Segítség, ember! című gyerekmusicalt mutatják be Zsurzs Kati rendezésében. A jövő évad folyamán hét bemutatót tartanak - tette hozzá.


Az igazgató elárulta, hogy az állami támogatás nélkül 17 éve működő magánszínházat a jegybevételekből, valamint barter- és szponzorszerződések alapján tartják fenn.

süti beállítások módosítása