Forgácsot támogatják Győrben

Forgács Péter színházigazgatóvá választását támogatta szerdai ülésén nagy többséggel a győri közgyűlés kulturális bizottsága - írta csütörtöki számában a Kisalföld.

A szakmai döntést előkészítők közé a színház munkavállalói képviseleti szervein kívül az illetékes minisztérium, a városháza munkatársai, valamint rendezők is bekerültek: Szikora János, Béres Attila, Csizmadia Tibor és az egyik aspiráns, Eperjes Károly “munkaadója”, Oberfrank Pál, a veszprémi színház igazgatója. Ő végül is nem vett részt a bírálatban, egy levéllel mentette ki magát.  A szakmai bizottság egy-egy órát beszélgetett a jelöltekkel, majd 7:1 arányban Forgács Péter pályázatát találta jobbnak kedden.

 

ameghallgatasutan

 

Szerdán összeült az oktatási, kulturális, sport- és turisztikai bizottság, hogy javaslatot tegyen a közgyűlésnek. Döntöttek arról, szerintük ki a megfelelőbb igazgatónak. Végül úgy döntöttek, Forgács pályázata felel meg a kiírásnak és ezt javasolják arra, hogy fogadja el a közgyűlés. Eperjes Károly pályázatát formai hiba miatt kizárásra javasolták.

 

A javaslatról jövő pénteki ülésén dönthet a közgyűlés. Előbb arról kell szavazniuk, formai hiba miatt kizárják-e Eperjes pályázatát, amiért az nem jelölte meg, mekkora fizetést kér.

süti beállítások módosítása