Mesedarab pályázatot hirdet a Pécsi Nemzeti

Lázár Ervin családi mesedarab pályázatot hirdet a Pécsi Nemzeti Színház és a Jelenkor folyóirat, a győztes mű szerepelni fog a teátrum a 2012/2013-as színházi évadának műsorán, szerzőjének jutalma 1,2 millió forint.

A Pécsi Nemzeti Színház következő évadának programjáról szóló sajtóanyag szerint a pályázatokat október 15-ig lehet postára adni a Pécsi Nemzeti Színház címére. A bírálatot egy öttagú szakmai zsűri végzi, eredményt 2012. március 27-én, a színházi világnapon, a pécsi színház aznapi nagytermi előadása előtt hirdetnek.

 

pecsi_nemzeti_szinhaz


Minden olyan magyar nyelvű színdarab benyújtható, amely még nem jelent meg sem nyomtatásban, sem elektronikus formában, nem mutatták be színpadon, nem nyert díjat korábbi drámapályázaton, illetve előadási, közlési jogával más intézmény nem rendelkezik. Egy szerző több művel is pályázhat.
A színház és a Jelenkor irodalmi folyóirat reméli, hogy a pályázattal a teátrum teljesítheti egyik legnemesebb célkitűzését: értékteremtő előadások létrehozásával már az egészen fiatalokkal is megszeretteti a színházat. Az írókkal szemben elvárás, hogy a mesedarab ne csupán egyetlen korosztály számára készüljön, hanem családi előadásként bemutatható legyen.


A pályázat azért kapta Lázár Ervin nevét, mert a neves író Pécsen töltötte fiatalkora fontos éveit, pályája kezdetének meghatározó szakaszát, amelyet nagymértékben alakított a Jelenkor szerkesztőjeként végzett munkája, az irodalmi műhely kisugárzása.

süti beállítások módosítása