Mi vár Kisvárdán?

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A velencei kalmár című darabjával veszi kezdetét a június 17-től június 25-ig tartó Magyar Színházak XXIII. Kisvárdai Fesztiválja, amelyen három szomszédos ország tizenkilenc színésztársulata lép színpadra.

A bemutató előadást követő ünnepélyes megnyitót június 17-én péntek este rendezik a fesztivál egyik helyszíneként szolgáló Várszínpadon, majd a temesvári Csiky Gergely Színház Ahogy tetszik című darabját láthatja a közönség - olvasható a szabolcsi kisváros művelődési házának honlapján pénteken publikált programtervben.

 

As-You-Like-It

Ahogy tetszik

 

A következő, szombati napot a délvidéki magyar színházak nyitják: előbb a szabadkai Népszínház Magyar Társulata tolmácsolásában az Eastwicki boszorkányokat, majd az újvidéki Vajdasági Tanyaszínház előadásában A falu rosszát láthatja a kultúrakedvelő közönség.


A két társulaton kívül a Vajdaságot a szintén szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és az Újvidéki Színház képviseli, Szlovákiából pedig a kassai Thália Színház, a komáromi Szevasz Vándorszínház és a Jókai Színház érkezik Kisvárdára.

 

Idén Erdélyből várják a legtöbb társulatot a színházi fiesztára: a csíkszeredai Csíki Játékszín, a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió, a nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulata, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház mellett Marosvásárhelyről az Akadémiai Műhely és a Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata egyaránt a deszkákra lép. Sepsiszentgyörgyről az M Stúdió és a Tamási Áron Színház, Szatmárnémetiből az Északi Színház Harag György Társulata, illetve Kézdivásárhelyről a Városi Színház társulatának művészei szórakoztatják a kisvárdai közönséget.


A záróünnepség és a díjak átadása június 25-én lesz, majd a rendezvény zárásaként az Orlai Produkciós Iroda az Esőember (Rain Man) című előadását állítja színpadra a Várszínpadon. A fesztivál kísérőprogramjai között gyermekelőadások, az újvidéki Bakos Árpád és zenekarának fellépése, valamint A Színház Zenéje című koncert szerepel.


A Flórián téren igazi "fesztiválfalut" alakítanak ki a szervezők: lesz népművészeti és kézműves kirakodóvásár, Régi ízek szabadtűzön címmel gasztronómiai bemutatók tájjellegű ételekkel. Emellett Hajnal Mihály grafikus-festőművész alkotásaiból, valamint Napról napra címmel a fesztivál legjobb pillanataiból is kiállítást rendeznek.

 

Részletes programot itt talál >>>

süti beállítások módosítása