A Maladype külföldi vendéjátékokkal zárja az évadot

A Maladype Színház legnagyobb évadzáró eseményének számít, hogy két jelentős fesztiválon mutatkozik be külföldön. A Leonce és Léna újabb fellépésével folytatja külföldi vendégszereplését.

leonce_hektor100

Május 27-én nyitja a Szebeni Nemzetközi Színházi Fesztivál programját a Gong Színházban. Románia legjelentősebb előadó-művészeti fesztiválja május 27. és június 5. között változatos és gazdag programot ígér jelentős hazai és nemzetközi részvétellel. Többek között meghívást kapott Nekrosius Meno Fortas Társulata, Yukio Suzuki Társulata, a Brüsszeli Nemzeti Színház, a szebeni Radu Stanca Nemzeti Színház, Frenák Pál Társulata.

A fesztivál weboldala: www.sibfest.ro.

leonce1


Június 6-án, 7-én és 8-án három alkalommal mutatkozik be az amszterdami Frascati Színházban a Holland Fesztiválon, az erre az alkalomra meglepetésként tartogatott variációk sorozatával. A Holland Fesztivált azon Európai fesztiválok közé tartozik, amely folyamatosan a megújulásra törekszik. Minden évben bátor kísérleteket és nemzetközi szinten neves előadókat, rendezőket mutat be közönségének. Ahogyan a Fesztivál maga írja: „Teret és figyelmet biztosítunk az esztétikum minden szempontjának, színének és ízének". Az idei programot olyan jelentős alkotók előadásai színesítik, mint Peter Brook, Christoph Schlingensief, Ivo van Hove, Romeo Castellucci, Krzysztof Warlikowski.

A fesztivál weboldala: www.hollandfestival.nl


fotók: Hektor
forrás: Maladype Színház


süti beállítások módosítása