A sütemények királynője felnőtteknek

Krimit, pszichothrillert mutat be hétfőn este a Griff Bábszínház társulata Zalaegerszegen; Pintér Béla A sütemények királynője című darabját csak felnőtt nézőknek ajánlják.

Azért tizenhat éven felüli az előadás, mert a mai világot leginkább foglalkoztató családon belüli agresszivitásról, erőszakról szól. A darab egy gyermek életét, hányattatott sorsát mutatja be, így mégsem áll távol a bábszínház küldetésétől - fogalmazott Horváth Károly  színigazgató.

 

Mint kifejtette, a közönség igénye, hogy "bábos megközelítésben" felnőtt előadásokat is készítsenek, a darabválasztásnak ugyanakkor volt egy "színház-pedagógiai hátsó gondolata" is. A bábszínház évente átlagosan harminc darabot mutat be, ezekben a színészek sárkányokat, tündéreket vagy boszorkányokat játszanak. Horváth Károly úgy látja, ebben a kicsit az abszurd felé hajló, sok zenével, ötlettel, humorral fűszerezett darabban a színészek "megfürödhetnek" egy olyan világban, ami teljesen ellentétes a gyermekeknek szóló misztikus csodával.

 

asutemenyek


A közönség a bemutatón meglepetésre is számíthat; ahogy a történetben a szerepek formálódnak, úgy készülnek el szép lassan az agyagból gyúrt bábfigurák is.


A darabot Lőrincz Zsuzsanna rendezésében láthatják a nézők, a szerepeket Kovács Olga, Kárpáti Péter, Chován Gábor, Benkő Zsuzsanna, Balázs László, Molnár Róbert, Hettinger Csaba, B. Szolnok Ágnes és Farkas Attila játssza.

süti beállítások módosítása