Brecht: Egy fő az egy fő

A pécsi Janus Egyetemi Színház Bertolt Brecht: Egy fő az egy fő című előadása látható szerdán (máj. 25.) a Szkéné Színházban.

DSC_7856

,,Hihetetlenül jól megformált karakterek, remek rendezés és mindig a megfelelő ütemben érkező gegek jellemzik ezt az amúgy nem könnyen megközelíthető darabot. A Színművészeti Egyetem rendezői szakán végzős hallgató, Laboda Kornél nagyszerű érzékkel nyúlt Bertolt Brecht történetéhez, meghagyva annak eszmeiségét, de jó adag humorral megspékelve azt. Persze mindez mit sem ért volna, ha ebben nem lett volna partner a JESZ remek társulata. Czéh Dániel és Szomora Lívia fantasztikusat alakít, de valamennyi karakter és színész kellett ahhoz, hogy kerek egésszé álljon össze az előadás, melyet a pécsi bemutató után május 25-én, szerdán a Szkéné Színházban láthat a közönség. /Kottász Gergely/

 

" Itt nyugszik Link Laja, egy ember, akit főbe lőttek. Reggel elindult otthonról, hogy egy kis halacskát vegyen, este már egy hatalmas elefántja volt, éjszaka meg agyonlőtték. Szalmatetős kunyhója volt a város peremén, és nem volt nagy bűn, amit elkövetett, mert jó ember volt. De egy fő az egy fő, és ezért kellett főbe lőni. "

DSC_7870

 

Bertolt Brecht: Egy fő az egy fő


Játsszák:
Czéh Dániel, Szomora Lívia, Pásztó Renáta, Inhof Kornél, Ahmann Tímea, Farkas B. Szabina,
Tulik Tímea, Kocsis Viktória, Zakariás Máté, Szabó Márk, Szabó Rita,

Csernák Enikő, Lévay Hajni, Kiss László, Kuti Gergely, Frank Fruzsina
 

Műszak: Regényi Gábor és Tolnay Donát

Látvány: Lisztopád Krisztina e.h. / Képzőművészeti Egyetem, látványtervező szak

Rendező: Laboda Kornél e.h. / Budapesti Színművészeti Egyetem, rendező szak / 

 

Előadás időpont: 2011. május 25. (sze.) 19:00

Helyszín: Szkéné Színház   - XI. ker. Műegyetem rkp. 3.

Jegyvásárlás:
e-mail: szkeneszinhaz@gmail.com
Tel.: 0620/531-9103


forrás: Szkéné Színház

süti beállítások módosítása