Fogyatékossággal élő kínai művészek Szegeden

Fogyatékossággal élő kínai művészek mutatják be Álom című produkciójukat június 8-án a Szegedi Nemzeti Színházban. A nemzetközi hírnevet szerzett társulat tagjai arra hívják fel a figyelmet, hogy fogyatékkal is lehet teljes életet élni, s maradandó művészi értéket létrehozni - mondta Pál Ildikó, a szervező Goldstarget Kft. vezetője.

A kínai fogyatékossággal élők művészi együttese 1987-ben alakult, s az elmúlt több mint két évtizedben kialakított a maga sajátos kifejezésmódját. A művészek különleges módon beszélnek igazságról, szeretetről, szépségről arra figyelmeztetve, mindig van újragondolása az életnek.

 

Az Álom című előadásuk pont olyan rendkívüli és különleges, mint eddigi műsoraik: félszáz hallássérült, világtalan vagy mozgásában korlátozott művész könnyed tánccal, dallamos melódiákkal mutatja be az emberiség sokszínűségét - közölte a szervező.


Magyarországon három helyen, Szeged után Debrecenben és a fővárosban mutatkozik be a társulat. Az együttes fellépésein hagyománnyá vált, hogy a jegybevétel önköltség feletti részével az adott településen élő fogyatékosokat támogatják, Szegeden a vakok intézetétnek alapítványa kapja a segítséget - jegyezte meg Pál Ildikó.


Kínában mintegy 80 millió fogyatékos ember él, a társulat kétszáz tagját közülük választották ki. Az együttes a napokban fejezte be dél-amerikai turnéját, a következő hetekben Olaszországban lépnek föl, majd onnan érkeznek Magyarországra.

süti beállítások módosítása