Magyar Művészfilm

Keserves sors jutott neked a nagy magyar valóságban, és úgy érzed ordítanál, de nem tudsz, mert előtted egy törött üveg (az előbb csaptad a falhoz) – úgy érzed ott a nő, az igazi nő (akit tegnap megvertél részegen, de ez nem számít, mert szeret!)?

muveszfilm_400

Kicsi a költségvetés, ezért van idő a nagy pillanatokra – szenvedni a nagy magyar pusztán, keményen belemondani a tutit a kamerába – Van idő mélyre menni! Van igény a meztelenségre. Annyira kevés öröm jut az embernek ebben a (sípszó, fütty) életben – MIÉRT HAGYNÁD KI?

A Filmszemle után szabadon a Momentán Társulat Önmegvalósít!

A Momentán HáziMozi című előadásában a nézők társforgatókönyvírók és társrendezők. Választhatnak főhőst, kérhetnek fordulatokat; egy tulajdonsággal, tárggyal vagy új karakterrel megbolondíthatják a történetet. A HáziMozi a filmes műfajok jellegzetességeivel játszik. Bármilyen merész ötlet hangzik el a nézőtérről, a Momentán beleszövi az aznap esti történetbe, legyen a műfaj éppen horror, kosztümös film vagy road movie. Sosemvolt mozifilmek a színpadon – improvizálva.

Az előadás második felében az elkészült film „DVD extrái" elevenednek meg a színpadon. Extrák, vagyis rövid jeleneteket; játék a szereplőkkel, helyzetekkel, műfajokkal: casting és rendezői változat, trailer és sajtótájékoztató, cenzúrázott jelenetek és főcímdal – ahogy a kedves néző óhajtja.

 

muveszfilm

 

forrás: Momentán Társulat

 


süti beállítások módosítása