Díszpolgár lett Eperjes és Szirtes

Díszpolgári címet adományozott a Főváros Közgyűlés többek közt Eperjes Károly és Szirtes Ágnes színművésznek, Csukás István írónak.

Tizenhat díszpolgári cím adományozásáról döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán, zárt ülésen. A szavazás után nyilvánosságra hozott névsor szerint Budapest díszpolgára lesz Balczó András öttusa olimpiai bajnok, Egerszegi Krisztina úszó, Eperjes Károly színművész, Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet igazgatója, Kopp Mária egyetemi tanár, Kovács Kati énekesnő, Mádl Ferenc akadémikus, volt köztársasági elnök, Makovecz Imre építész, Papp Lajos szívsebész, Sánta Ferenc hegedűművész, Szervátiusz Tibor szobrászművész, Szirtes Ágnes színművész, Lech Walesa volt lengyel államfő, Csukás István író, költő, valamint posztumusz Elvis Presley amerikai zenész és Skrabski Árpád informatikus-szociológus.

 

eperjes

 

Szirtes Ágnes nevét az MSZP, Csukás Istvánét pedig az LMP javasolta, bár a Népszabadság korábban arról írt, hogy csak a Fidesz jelöltjei szerepelnek listán.

 

eszirtesagnes

 

A közgyűlés januárban módosította a díszpolgári címekről szóló rendeletet, ennek értelmében június 19-én adják át az elismeréseket, arra emlékezve, hogy 1992-ben azon a napon vonultak ki Magyarországról az utolsó szovjet csapatok. Korábban a főváros egyesítésének napján, november 17-én adták át a díszpolgári címeket.

süti beállítások módosítása