További milliárdok hiányoznak a Latinovits színházhoz

Legalább egymilliárd forint kellene a debreceni Fórum épületében található, Latinovits néven emlegetett színház befejezéséhez – mondta Somogyi Béla alpolgármester szerdán, a Csokonai Színház új évadának műsortervét ismertető sajtótájékoztatón. Lapszemle.

A haon.hu tudósítása szerint Vidnyánszky Attila, a teátrum igazgatója kijavította Somogyit: ahhoz, hogy megvásárolják és beszereljék a szükséges technikákat, minimum másfél milliárd forint kellene. Amit ugyanis indulásra nem raknak bele, arra rendszerint később sem jut pénz, figyelem – magyarázta.

 

szinhaz

 

Ezután Somogyi Béla hozzátette, ideális esetben körülbelül 3 milliárdot kellene még elkölteni, hogy a kor követelményeinek megfelelően adhassák át az intézményt. Minderről mostanában azért nem esik szó, mert senki sem tudja, mikor lesz rá akár csak másfél milliárd is.

 

2009-ben már egyszer politikai vitára adott okot a pénzhiány, miután erről Halász János kulturális ügyekért felelős alpolgármester nyilatkozott. Akkor a helyi szocialisták arról beszéltek: a "megalomán látványberuházásokat" kedvelő fideszes városvezetés bevallhatná, hogy az "újabb melldöngető építkezés megbukott" és sürgősen ki kellene találni, hogy milyen új funkciót lehetne keresni a városközpontban 3,2 milliárd forintból fölépített létesítménynek, amire a város hitelt vett föl. Azt 2013-ig kell visszafizetnie.

süti beállítások módosítása