Bárdy Györgyöt köszöntötte a Vígszínház

"A közönségnek azt üzenném, hogy tartsák meg továbbra is szeretetükben a Vígszínházat. Legyen számukra is olyan ünnep a vígszínházi jelenlét, mint amilyen nekünk, nekem a mai napi" - mondta Bárdy György színművész, akit 90. születésnapja alkalmából köszöntöttek barátai és kollégái a Vígszínházban szombaton este. Születésnapjára Bárdy György azt kívánta, hogy még sokáig találkozhasson vígszínházi barátaival, egészségesen. Mint mondta, megszámlálhatatlan ajándékot kapott, és az évfordulót szerényen, de ünnepélyesesen töltötte a családja körében.

 

„A Vígszínházban mindent megnézek, amennyire erőm engedi, de ezt engedi. A társulatot rendkívül jónak tartom, a közönség is imádja a színházat, és ez a legfontosabb” – mondta Bárdy György. Arra a kérdésre, hogy a jelenlegi repertoárból melyik előadás áll a legközelebb hozzá, úgy válaszolt: nem szívesen állítana föl rangsort, neki minden, amit a Vígszínházban lát, szívügye.

 

bardygy


Szakmája fiatal képviselőiről szólva arról beszélt, hogy nehezebb a helyzetük, részben azért, mert kevesebb a lehetőségük, mint az ő generációjának volt ifjú korában. ”De helytállnak és imádom őket” – mondta. A kultúra és a színházi szakma jelenlegi helyzetére utaló kérdésre úgy válaszolt: hisz benne, hogy a kulturális és a színházi élet mindig megmarad, és egyre jobban virágzik. 


Bárdy György azt is elmondta, hogy kisgyerekkora óta teniszezik. „Gondolom, hogy ez a sport tartott ilyen aggastyánként is viszonylag jó állapotban, a mai napig is művelem, ha nem is olyan szinten, mint egykoron. Valaha Asbóth József barátom mondta azt, hogy teniszezni lábbal kell, nem kézzel, és a lábak már nem a régiek. A fél életemet tenisszel töltöttem, a tenisz a mindenem, a színház után azonnal” – árulta el.


Arra a kérdésre, hogy mi adta a legtöbb örömet életében, első helyen a lánya születését említette. Mint mondta, "nagy a szerelem" köztük. „Majdnem mindenben egyetértünk, néha vitatkozunk, és ez nagyon jól esik – fogalmazott, hozzáfűzve, hogy a lánya csodálatos partner mindenben. 

 

bardygyorgy


A házi színpadon szombaton átadták a Bárdy György-díjat is, amelyet minden évben a legeredményesebb 14 éven aluli magyar teniszező vehet át. Az idén Békefi Bianka, az Ábris 2010 TSE versenyzője kapta az elismerést. Átadták továbbá a Bárdy György Tenisz Alapítvány támogatói részvételével megtartott társasági teniszverseny díjait is. 


"Bárdy György 1964 óta a Vígszínház tagja. Többek között Oscar Madisonként a Furcsa párban, Petipontként az Egy hölgy a Maximból című komédiában, Himaláj hercegként Gombrowicz Operettjében és Milt szerepében a Szerelem, ó!-ban felejthetetlen alakítást nyújtott. Több mint 60 filmszerep, a Valahol Európában-tól az Egri csillagokon át a Retúrig; elképesztően gazdag és sokszínű életpálya. Bárdy György – jelenség! Az elmaradhatatlan szivar, a makulátlanul csillogó cipő, a gentleman modor mellett az a vagány, szinte kisfiús mosoly és ravaszkás tekintet, az örök életszeretet" – olvasható a Vígszínház társulatának köszöntőjében.

 

A Színház.hu összeállítását a színészről itt olvashatják.

süti beállítások módosítása