"Pécs a csodák otthona lehet"

"Örülök annak, hogy Pécs a csodák otthona lehet" - közölte Páva Zsolt pécsi polgármester, aki a hamarosan induló POSZT közönségét köszöntötte. Arról is beszámolt, hogy az elmúlt évtized során folyamatosan emelkedett a találkozó szakmai presztízse és a közönség is a szívébe zárta az eseményt.

"Pécs a kultúra városa! Történelme során sokszor bizonyította, hogy joggal tarthatja magát a hazai kultúra fellegvárának.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Tisztelt nagyérdemű Közönség!


Pécs a kultúra városa! Történelme során városunk sokszor bizonyította, hogy joggal tarthatja magát a hazai kultúra fellegvárának. Ennek a gazdag történelemnek a része immár a Pécsi Országos Színházi Találkozó is, amelynek idén tizenegyedik alkalommal ad otthont Pécs.

Az elmúlt évtized során folyamatosan emelkedett a találkozó szakmai presztízse és a közönség is a szívébe zárta az eseményt. Köszönet illet mindenkit, aki azon fáradozott, hogy az egyre több érdeklődőt idén is kiváló programok fogadják. Köszönetet mondok továbbá Simon Istvánnak és Jordán Tamásnak is, akik az elmúlt tíz évben sikerre vitték a találkozót!

 

pavazsolt

A tavalyi év kiemelkedő volt Pécs életében. Habár hivatalosan elköszöntünk az Európa Kulturális Fővárosa évadtól, de ez a búcsú egy új kezdetet is jelent egyúttal. 2010-ben lehetőségünk nyílt rá, hogy megmutassuk magunkat a nagyvilágnak, felhívjuk városunkra a kultúrakedvelők figyelmét. Közös munkánk eredményeként felkerültünk Európa kulturális térképére, a projekt keretében megvalósult beruházások pedig kitágították a város regionális és nemzetközi lehetőségeit.

Pécs tehát méltán meghatározó szereplője a magyar kulturális életnek. A szellemi, kulturális műhelyeknek évszázados hagyományai vannak a városban, olyan gyökerei, melyek erősek és nem szakadnak ki. A Pécsi Országos Színházi Találkozó is gyökeret vert városunkban.

Örülök annak, hogy Pécs a csodák otthona lehet. Azoké a csodáké, melyek a színpadon öltenek testet minden előadás alatt. Úgy gondolom, minden színdarab más és más, nincs két egyforma, és minden előadás egyszeri és megismételhetetlen. Arra biztatok mindenkit, hogy legyen részese a pillanat varázsának, lássa saját szemével, szívével érezze ezt a csodát!

Jó szórakozást, tartalmas, szép színházi estéket kívánok mindenkinek, aki 2011-ben Pécset és a POSZT-ot választotta".

Dr. Páva Zsolt
Pécs polgármestere

süti beállítások módosítása