Osztrigás Micivel indít a Magyar Színház

Május 30-án tartotta a Magyar Színház évadzáró társulati ülését, amelyen díjakat osztottak és kiderült a következő évad repertoárja mellett az is, hogy 100 millió forinttal kevesebb támogatáshoz jutnak.

A teátrum tájékoztatása szerint a Magyar Színház költségvetése a 2010-2011-es évadhoz képest a 2011-2012-es évadban százmillió forinttal kevesebb lesz. Ezért a jövő évadban kevesebb bemutatót tartanak, és az eredeti elképzeléstől eltérő műsortervet állítottak össze. A tájékoztatás szerint a 2009-2010-es évadban a színház előadásait összesen 73619 néző, míg a 2010-2011-es évadban 62000 néző látogatta.

 

Az évadzáró keretében Őze Áron, a színház igazgatója rámutatott: az, hogy ilyen nehéz körülmények között még működik a Magyar Színház, és nem jutottak el odáig, mint sok más teátrum, ahol fizetést sem tudtak adni a művészeknek, nagyon nagy dolog. Az igazgató gratulált a társulatnak az évadhoz, mivel mindenki fantasztikusan dolgozott, erőn felül teljesített. 

 

Ezután átadta a Főnix-díjakat, amelyeket a társulat tagjainak titkos szavazatai alapján, 2003 óta minden évben, hat kategóriában, a művészi teljesítmények elismeréseként adományoz. A díj pénzjutalmat és egy 20 cm-es üveg főnixmadarat jelent. A szobrokat Dombi Lívia iparművész készíti.

 

        

Háromszögek ajánló

 

Idén a legjobb női főszereplőnek Györgyi Annát találták az Osztrigás Mici Petyponnné alakításáért, legjobb férfi főszereplőnek pedig Szélyes Imrét a Macska a forró tetőn apa szerepéért. A legjobb női mellékszereplő Császár Angéla (Háromszögek), férfi mellékszereplő Horváth Illés (Osztrigás Mici) lett. A rendezői díjat Novák Eszter, a legjobb háttér-erő díját pedig Erdei János kapta. Idén először adta át Iglódiné Fábri Zsuzsa az általa alapított Iglódi István-emlékgyűrűt, amelyet Kubik Anna vehetett át.

 

            

Macska a forró tetőn - Videóajánló

 

A Magyar Színház 2011/12-es bemutatói:


Nagyszínpad:

 

2011. szeptember       Georges Feydeau: OSZTRIGÁS MICI            Rendező: Novák Eszter

 

2011. október      Szép Ernő: LILA ÁKÁC                    Rendező: Guelmino Sándor

 

2011. december      Berg Judit - Divinyi Réka: RUMINI              Rendező: Méhes László

 

2012. február      Móricz Zsigmond: Rokonok                 Rendező: Szőcs Artúr

 

2012. június      A Fonográf együttes dalaiból összeállított zenés darab

 

Sinkovits Imre Színpad:

 

2011. február      Bíró Kriszta: Caspar Hauser                  Rendező: Guelmino Sándor

 

2012. április      Parti Nagy Lajos: Don Juan                Rendező: Göttinger Pál

 

2011.            Ljudmila Ulickaja: Az orosz falvak asszonyai       Rendező: Hidvégi Nóra

süti beállítások módosítása