Az ember tragédiáján is lesz jeltolmácsolás

Először játszanak szabadtéri előadást jelnyelvi tolmácsolással Magyarországon: a Szegedi Szabadtéri Játékokon Az ember tragédiája című előadást így láthatják a nézők július 1-jén, a 90 decibel Project keretében - mondta Bátyai Edina, a fesztivál igazgatója.

A Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatósága a nagyothallók akadálymentesítésére is gondolt: a nézőtéren - összesen 120 szék környezetében - az idei évtől kezdve úgynevezett indukciós hurkot helyeznek el, amely segít felerősíteni a nagyothalló készülékek által fogadott jeleket. Ez a könnyítés nem csak Az ember tragédiája előadásain valósul meg, hanem a fesztivál valamennyi nyári produkciója esetében.

 

batyaiedina

 

Bátyai Edina felajánlotta, hogy a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének szervezésében a szövetség tagjai július 1-jén ingyenesen nézhetik meg a mű bemutatóját. Kitért arra is, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékokon évek óta biztosítják a speciálisan kialakított helyeket a mozgáskorlátozottaknak, akiknek bejutását a nézőtér oldalán kialakított rámpa segíti.


A Szegedi Szabadtéri Játékok 80. jubileumi évadának nyitóelőadására a jelnyelvi tolmács a színészekkel és Vidnyánszky Attila rendezővel együtt készül. A Dóm téri próbákon az előadás jeltolmácsa, Vörös Krisztina mellett az ő munkáját segítő Sáfrány Margit, a siket mentor is részt vesz. Kettejük segítségével a színpad két oldalán elhelyezkedő kivetítőkön követhetik a jelelést a nézők.

süti beállítások módosítása