Espana, Gimnazista, Delly Rózsi

Espana, Tél, Gimnazista, Delly Rózsi - ízelítő az Operaház jövő évadbeli bérleteiből. Ahogy a változatos elnevezésekből gyanítható, a Magyar Állami Operaház felkészült az eltérő igényekre a bérletrendszer összeállításakor. A  2011/12-es évadban 30 féle opera/balett és 4 féle koncertbérlettel várja a közönségét, június 30-ig lehet új bérleteket váltani.

berletezesleadBérelteladási rekord az első héten
fotó: Juhász Attila 

 

A közönségbarát műsortervnek, valamint az újszerű és átütő kommunikációs kampánynak köszönhetően eladási rekordot döntve tizenkétezer bérletet adott el a Magyar Állami Operaház a bérletárusítás első nyolc napján. Ekkora mennyiségű bérletet az eddig években négy hét alatt értékesített az Operaház. A bérletárak emelkedése ellenére óriási az érdeklődés a bérletsorozatok iránt. A kínálatban összesen harminc féle összeállítás szerepel, korosztályok szerinti és tematikus bontásban. A bérletek megújításának időszaka lezárult, június 30-áig az új bérleteseket várja a budapesti dalszínház.

 

A következő évad kínálatában újra megjelentek a legnépszerűbb operaszerzők művei, emellett zenei különlegességekkel, és világszinten is egyedülálló, 3D-s vizuális technikát alkalmazó bemutatóval is várják a közönséget. 

 

Világhírű magyar és külföldi művészek, régi kedvencek és eddig nem látott különlegességek szerepelnek a műsorban. Az újdonságok közül kiemelkedik Bartók: A kékszakállú herceg várának bemutatója, amely a világon az elsők között alkalmazza a 3D-s vizuális technikát. Új produkcióként kerül színpadra Richard Strauss Arabellája, Verdi egyik legizgalmasabb operája, a Simon Boccanegra, Wagner Ring tetralógiájának első darabja, A Rajna kincse, valamint ínyenceknek Jean-Philippe Rameau műve, a Hyppolite ét Aricie.

 

opera_berlet

 

A balett rajongói is kedvükre válogathatnak: Prokofjev-Vasziljev Hamupipőkéje éppúgy szerepel a palettán, mint Maurice Jarre-Roland Petit A párizsi Notre Dame című balettje, amelynek jelmeztervezője Yves Saint Laurent. A nemzetközi hírű magyar művészek mellett külföldi világsztárok is megfordulnak az Andrássy úti dalszínházban: A jövő tavaszi Parsifal előadásokat például Christoph Eschenbach vezényli, a Rigolettóban színpadra lép Leo Nucci és Charles Castronovo, Tannhäuserként pedig Johan Botha.

 

A dalszínház munkatársai hétköznap 10 és 17 óra között várják a leendő nézőket személyesen a Magyar Állami Operaházban, vagy interneten a www.jegymester.hu weboldalon.

Részletes bérlettájékoztató ITT >>>

 

További információ munkanapokon 10 és 17 óra között: Operaház Szervezési Osztály

1061 Budapest Andrássy út 22. (A főépület Dalszínház utca felőli oldalcsarnoka)

Telefon: 332-7914 Telefon, fax: 472-0449; e-mail: jegy@opera.hu

süti beállítások módosítása