Hatmilliós támogatás a komáromi Jókai Színháznak

Hatmillió forinttal támogatja Komárom önkormányzata az észak-komáromi Jókai Színházat, az összeg két darab színpadra állítását segíti - mondta el a támogató szerződés csütörtöki aláírásán a polgármester és a szlovákiai színház igazgatója.

Az önkormányzat a korábbi évekhez képest magasabb összegű támogatásban részesíti a határon túli Jókai Színházat és készülünk arra is, hogy a városban bezárt Jókai mozi a színház kamara-előadóterme lehessen - mondta el az együttműködésről Molnár Attila polgármester.

 

Komarom-Jokai_Szinhaz3

 

Tóth Tibor színházigazgató tájékoztatása szerint az intézmény költségvetését a korábbi egymillió euróról nyolcszázezerre csökkentették. Mivel a színház állami intézményként 20 színészt és 50 dolgozót foglalkoztat, az összeg legnagyobb részét bérekre és a közműköltségekre fordítják. A Jókai Színház számára a komáromi önkormányzattól kapott hatmillió forint a legnagyobb egyösszegű támogatás az intézmény költségvetésében.


A színház mellett működő Jókai Alapítvány tavasszal fordult a dél-komáromi képviselő-testülethez. Kérelmükben Az ördög nem alszik című zenés darab és Csehov Cseresznyéskertjének színpadra állításához kértek támogatást.

süti beállítások módosítása