103 százalékon a szolnoki színház

Huszonöt sikeres bemutató, ökumenikus napok, Ádámok és Évák ünnepe a középiskolásoknak, a színészeknek kikapcsolódást és szállást nyújtó Szín-mű-hely létrehozása; többek között ezekkel összegezte elmúlt négy évi igazgatói időszakának eredményeit Balázs Péter, a szolnoki Szigligeti Színház pénteki évadzáró társulati ülésén.

 

Bor József produkciós igazgató arról számolt be, hogy a szolnoki társulat a 2010/2011-es évadban 276 előadást tartott, a nagyszínházban színre vitt darabokat 98 ezren látták, ami a terem 103 százalékos kihasználtságát jelenti.


Az ülésen Szalay Ferenc polgármester példamutatónak minősítette a színház és a város kapcsolatát. Megígérte, hogy a pénzügyi megszorítások ellenére a teátrumot minden lehetséges anyagi forrással támogatni fogják. "Ha ugyanis a színháztól pénzt veszünk el, akkor annak szellemi kisugárzása miatt áttételesen az embereket rövidjük meg" - fogalmazott a városvezető, aki átadta Balázs Péternek újabb négy évre szóló vezetői megbízást, miután a színész-rendező tavasszal ismét megnyerte a direktori posztra kiírt önkormányzati pályázatot.

 

balazspeterBalázs Péter március 15.-én


A Szigligeti Színházban a 2011/2012-es színi évadban Molnár Ferenc Liliom című drámája, Márai Sándor Kaland című műve, valamint Móricz Zsigmond, Kocsák Tibor és Miklós Tibor által jegyzett Légy jó mindhalálig című musical látható. Operettként Kálmán Imre Cirkuszhercegnőjét, prózai vígjátékként Hunyady Sándor alkotását, A három sárkányt, míg zenés vígjátékként Carlo Goldoni Mirandolináját viszik színre.

süti beállítások módosítása