Többmilliós támogatás a Baltazár Színháznak

Négymillió forinttal támogatja a Baltazár Színházat az HBO Magyarország, amely az értelmi sérült színészekből álló társulatról dokumentumfilmet is készített.

Az HBO a társadalmi felelősségvállalás jegyében nagy hangsúlyt fektet a társadalmi problémákat, jelenségeket feltáró, saját gyártású dokumentumfilmek készítésére, és azok minél szélesebb rétegekhez történő eljuttatására. Ennek keretében készült a Varázslatos gladiátorok című dokumentumfilm is, amely a Baltazár Színházat mutatja be, az egyetlen olyan hivatásos magyarországi színtársulatot, amelynek tagjai értelmi sérült színészek - olvasható a mozicsatorna közleményében.


A Baltazár Színház munkáját, célkitűzéseit most anyagilag is támogatja az HBO: a négymillió forintos adományt a társulat Picasso: A világ teremtése című péntek esti előadását követően, a Bárka Színházban adja át Schulteisz Katalin produkciós vezető.

 

gladiatorok


A Varázslatos gladiátorok, amelyet a mozicsatornán június 30-án láthat először a nagyközönség, a Baltazár Színház társulatának életét, problémáit, nehézségeit tárja a nézők elé. Célja, hogy a társadalmi feszültségek bemutatásával segítsen megváltoztatni a fogyatékkal élők társadalmi megítélését.
A dokumentumfilm alapja a Baltazár Színház 2010-ben készült, Aranylépés című darabja, amely egy társasjátékot mutat be, ahol a hősnek akadálypályán kell átmennie. Az akadályok olyan alapvető örök emberi értékek, amelyek mindenki számára ugyanazt jelentik, függetlenül attól, hogy fogyatékkal élnek-e vagy sem. 


A Varázslatos gladiátorok keretét a színdarabban is megjelenített egyetemes emberi értékek adják: a szabadság, a vágy, az elfogadás, a biztonság, a hit. A színészek ezen öt emberi értékkel kapcsolatos állásfoglalása egyre közelebb viszi a nézőt a Baltazár Színház ars poeticájához, az elfogadáshoz, az integrációhoz.


A Varázslatos gladiátorok Kabarcz Zsófia és Boros Panna munkája, amelyért Kabarcz Zsófia a 42. Magyar Filmszemlén a Schiffer Pál rendezői díjat is elnyerte megosztva.

süti beállítások módosítása