A Magyar Színházi Társaság az egri színházért

A Magyar Színházi Társaság elnöksége az egri városvezetőkhöz fordult segítségért, annak érdekében, hogy ne szűnjön meg a Gárdonyi Géza Színház. "Minden magyar színház nehéz helyzetben van. Az egész magyar kulturális élet nehéz helyzetben van. Az egész ország nehéz helyzetben van. Válság van, megszorítások vannak.
Ebben a helyzetben legalább azt ne romboljuk le, amit közösen építettünk fel!" - írták levelükben.

Önhibáján kívül csődhelyzetbe került egy színház, a megszűnés veszélye fenyeget egy társulatot. Egy olyan városban, Egerben, ahol évek után sikerült ismét saját társulatot létrehozni, ami a nem kevés anyagi áldozat árán felújított épületben az egész országban hirdette a város jó hírét, hozott létre közönség- és szakmai sikert elérő előadásokat.

 

És most veszélyben mindez, mert a megye nem akarja – nem tudja – többé finanszírozni az intézményt.

 

eger

 

A Magyar Színházi Társaság elnöksége ezúton fordul a megye és a város vezetőihez, ne hagyják, hogy megszűnjék a Gárdonyi Géza Színház, ne hagyják elvenni a fiatal generációtól a színházbajárás lehetőségét a térségben. Kérjük, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy továbbra is fennmaradhasson a város és a megye egyik legfontosabb kulturális intézménye, az egri Gárdonyi Géza Színház!

 

Minden magyar színház nehéz helyzetben van. Az egész magyar kulturális élet nehéz helyzetben van. Az egész ország nehéz helyzetben van. Válság van, megszorítások vannak.
Ebben a helyzetben legalább azt ne romboljuk le, amit közösen építettünk fel! Önök tudják legjobban: megszüntetni valamit egy tollvonás, felépíteni viszont hosszú évek kitartó munkája.

 

A válságból való kilépéshez, a válsággal való küzdelemben éppen közös értékeinkre kellene támaszkodnunk. Kultúránk, színházi életünk az.

Ne hagyjuk elveszni a Gárdonyi Géza Színházat!

 

Budapest, 2011. június 7.

a Magyar Színházi Társaság elnöksége

süti beállítások módosítása