Triviál

Sokan életmód és megoldási mintákat a csak a médiától kapnak, mondta Réthelyi András a Spidronműhely színtársulat rendezője. Kijelentette: akik nem tágítják a látókörüket egyéb módon is, nem fejlesztik a személyiségüket, hanem elfogadják a kapott mintákat, azok a kitörési stratégiájukat is csak eszerint tudják megtervezni. Erről a bezártságról szól a Triviál című darab is.

Réthelyi András a Népszavának nyilatkozott. Elmondta, hogy a színészek végig improvizálnak a darabban, ezért különleges minden egyes előadás, mert más és más lesz, ahogy ezek a kitűnő művészek a jelenlegi állapotuk, hangulatuk szerint játszanak.

 

José Triana: A Gyilkosok éjszakája című drámája alapján a Spidronműhely és a Labor 42 közös előadását a budapesti Tűzraktérben láthatják az érdeklődők. Szereplők: Horváth András, Horváth Kristóf, Fogarasi Gergely.

 

vtrivial

 

“Az előadást úgy készítettük, hogy a José Triana könyvből nem maradt meg semmi, csak annyi, hogy hárman vannak, és a szereplők nevei is azonosak. Tudniuk kell a nézőknek: előfordulhat, hogy valakinek az ingerküszöbét ez a darab átlépheti azzal együtt, hogy egyáltalán nincs benne gusztustalanság, káromkodás, vagy meztelenség, csak annyi, amire az előadás közben rájön a néző. A saját gondolataitól ijedhet meg igazán. (…) A téma kerete, hogy három testvért pincébe zár az apjuk. Ez a helyzet önmagában is triviális. Kettőt közülük lánynak neveltek. Ez is triviális, vagyis felháborító. A darab kiindulópontja a szabadság, az egzisztencia kérdése. Triviális? Nem kérdés, lételem. Ezért Triviál a darab címe” – árulta el Réthelyi András.

süti beállítások módosítása