Tiltakozik a Jobbik Koltay kirúgása miatt

A Jobbik szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány "a nemzeti érzelmű színházigazgatókon kezdi a tisztogatást" és miközben "Alföldi Róbertnek mindent szabad, addig Koltay Gábor és Eperjes Károly minden hátrányt elszenved és semmilyen kibontakozási lehetőséghez nem jut".

Staudt Gábor a Jobbik budapesti elnöke  azután beszélt erről, hogy szerdán azonnali hatállyal felmentette Koltay Gábort a József Attila Színház megbízott ügyvezető igazgatói tisztségéből Tarlós István főpolgármester, mert az indoklás szerint megrendült a városvezetés bizalma a megbízott ügyvezető igazgatóban. Emellett Staudt Gábor arról is beszélt, hogy májusban formai hibára hivatkozva utasították el Eperjes Károly pályázatát a Győri Nemzeti Színház igazgatói posztjára.


A csütörtöki tájékoztatón szintén részt vevő Losonczy Pál a Jobbik fővárosi frakcióvezetője elmondta: "közgyűlési pletykák szerint helytelen" szerződések miatt függesztették fel Koltay Gábort. Staudt Gábor hangsúlyozta: azok után, hogy Koltay Gábor mennyi "nemzeti érzelmű" filmet rendezett, "annyit legalább megérdemelt volna, hogy nyilvánosan is meghallgassák a véleményét" a felmentése előtt.

A Jobbik szerint a Fidesz szavazói sem azt várták a kormánypárttól, hogy a tisztogatást a nemzeti érzelmű színházigazgatókon kezdik.

süti beállítások módosítása