Jp.Co.De

A Krétakör egy része a hó elejétől Prágában dolgozik a  jp.co.de című film és művészeti akció előkészítésén. Az akció a Prágai Quadriennálé Intersection programjának részeként lesz látható június 22. és 24. között.

 

Az akció helyszíne a volt pártállami nyomda, a Rudé Právó lebontásra ítélet épületegyüttese. Ide költözött be 2 napja 11 önkéntes, akik a nyomdacsarnok Molnár Bea építész tervei alapján átalakított tereiben laknak és egy kreatív közösségi játékban vesznek részt. A munkájukat egy forgatóstáb dokumentálja; a felvett anyagok a film részévé válnak majd. A kísérletet élőben lehet követni a  jp.co.de oldalon, ahol az önkéntesek és a film főszereplőjének - Balázsnak - napi bejegyzései mellett a film trailere, élő videóközvetítés a résztvevők konyhájából és más háttéranyagok is elérhetőek.

 

A kísérlet önkéntesei a világ három kontinenséről érkeztek azért, hogy tíz nap alatt egy multimédiás performanszot hozzanak létre a Právó épületében. A filmben megjelennek majd  a próbafolyamat elemei, fikciós részek, illetve a résztvevőkkel készített interjúk is.

A készülő film trailere:

 

 

A nyomdacsarnokban kialakított lakótérben, a konyhában van egy kamera, amelynek képe élőben követhető a ustreamen keresztül:

 

                              

Pár fotó a helyről itt látható: https://picasaweb.google.com/112842288723525183445

 

Első előadás 2011 jún. 22, 15h

 

süti beállítások módosítása