Hamlettek klubja

Mándy Ildikó Társulatának Hamlettek klubja című előadását ezúttal kocsmaszínházi változatban láthatjuk június 16-án, csütörtökön, a Fogasházban. Az előadás Shakespeare Hamlet drámája alapján készült, kétszereplős változat, amelyben két Hamlet vitatkozik és érvel ...

foto_haml_net

Fotó: Dusa Gábor

 

A két Hamlet, Barsi Márton és Egri Bálint, Kaposváron végzett fiatal színművészek, játszák el a Hamlet monológokból és párbeszédekből összeállított saját(os) Hamlet verziónkat, Mándy Ildikó rendezésében.

 

A Hamlettek Klubja - H. (már megint Hamlet?) című előadás a 2010. szeptember 18-i bemutató óta három változatban készült el. A szeptemberi négyszereplős, a videófilm képi világát is használó változat után, amely a Gödör speciális „mélygarázs" terére készült, októberben ugyanennek az előadásnak a Mozdulatművészeti Stúdió intim terére átformált kamaraszínházi változatát láthatták a nézők. A harmadik, kétszereplős, videó nélküli változat bemutatója 2010. november 27-én volt a Mozdulatművészeti Stúdióban.

A negyedik, a kocsmaszínházi változat bemutatója a Fogasházban lesz látható 2011. június 16-án (csütörtök), 19 órakor.

Akinek már foglalt ez az időpont, június 23-án, 19:00 órakor is játszuk az előadást.

Mándy Ildikó Társulata 2008-ban kezdte el egy Shakespeare tetralógia megvalósítását a Macbeth feldolgozásával. A (Lady) Macbethek szöveg nélküli, a mozgás nyelvén kommunikáló előadás. A második RésJ című, Rómeó és Júlia feldolgozásban a mozgás és a szöveg harmóniában van. A tetralógia harmadik részeként elkészült Hamlettek Klubja című előadásban a „shakespearei" szöveg hangsúlyosan jelenik meg.

„A Hamletben sok-sok nemzedék fedezte fel a saját vonásait. S talán éppen ezért zseniális mű, mert megnézheti magát az ember, akár egy tükörben."

(Jan Kott lengyel irodalomtörténész, kritikus, esszéíró)

 

Hamlettek klubja

Időpont: 2011. 06.16.(csüt.) és 23.(csüt.) - 19.00 óra

Helyszín: Fogasház (1072 Budapest, Akácfa u. 51.)

Jegyfoglalás a FÜGE szervezésében telefonon: 06 30 932 56 50

online jegyvásárlás: jegy@fugeprodukcio.hu (http://www.fugeprodukcio.hu/jegyvasarlas-online)

süti beállítások módosítása