Lili bárónő a Városmajorba költözik

A Budapesti Nyári Fesztivál első operett premierje június 24-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon lesz. A Lili bárónő amolyan klasszikus nyáresti produkció, melyből nem hiányozhatnak a közkedvelt, dúdolható operett slágerek, és persze a mindent elsöprő szerelem happy end-del ízesítve.

A fiatal Illésházy gróf adósságát megörökölve épp távozni készül kastélyából, amikor az új tulajdonos váratlanul megérkezik lányával, Lili bárónővel, akik összetévesztik őt a komornyikkal. A gróf nem tisztázza a félreértést, mert első pillantásra szerelemre lobban a lány iránt. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy megjelenik Illésházy régi szerelme Clarisse, a színésznő is, hogy visszahódítsa régi szerelmét. Szerencsére Lili bárónőnek is van egy vőlegényjelöltje, Frédi, aki a maga esetlen bájával és a most megismert színésznő iránt föllobbant szerelmével akaratlanul is megoldja, hogy a szerelmesek többszöri szakítás és bonyodalom után egymásra találjanak.

 

lili03


Az örökség hírére érkező vénkisasszonyok föllobbanó szerelme nem kíméli a kastély új tulajdonosát, báró Malomszeghyt sem...

A bemutató (1919. március 7.) óta Huszka Jenőnek ez az egyik legnépszerűbb operettje.

Az operett slágerei: Cigaretta-keringő, Tündérkirálynő légy a párom, Gyere csókolj meg, Egy férfi képe... a közönség kedvencei.

 

lili02

 

Huszka Jenő: Lili bárónő

operett két felvonásban

 

Lili bárónő: Herczenik Anna

Gróf Illésházy László: Boncsér Gergely

Frédi: Dósa Mátyás

Clarisse művésznő: Vörös Edit

Báró Malomszeghy: Heller Tamás

Illésházy Agátha grófnő: Csonka Zsuzsanna

Illésházy Krisztina grófnő: Balázs Andrea

Becsey tiszttartó:Tóth Tamás

Közreműködik: Magic Dance Tánckar

Koreográfus: Szakács Richárd

Biro - Dalom Zenekar

Zenei vezető: Bíró Péter

Díszlet- jelmez: Csonka Zsuzsanna

Rendező asszisztens: Vajek Andrea

Rendező: Gergely Róbert

 

Forrás: Budapesti Nyári Fesztivál

süti beállítások módosítása