Megalakult a szombathelyi Weöres Sándor Színház szenátusa

Tizenkét illusztris tagból álló szenátus segíti vasárnaptól a szombathelyi Weöres Sándor Színház munkáját - jelentette be a testület alakuló ülése után tartott sajtótájékoztatón vasárnap este Jordán Tamás, a teátrum igazgatója.

"Nagyon jól hangzik, hogy egy színháznak szenátusa van, de éppen a fellengzős elnevezés miatt felébredhet a gyanú, hogy itt egy tartalom nélküli buborékról van szó. A Weöres Sándor Színház azonban gyökeresen más működésre vállalkozik mint amelyet a vidéki színházaktól megszoktunk" - mondta Jordán Tamás.

 

jordantamas


Arról is beszámolt, hogy  a színház szeretne lépést tartani azokkal a változásokkal, "melyek mindennapjainkat jellemzik, foglalkozik azokkal a problémákkal, mellyel az ország társadalma, művészete, kultúrája küzd, szeretne részt venni azokban a folyamatokban, melyek egy jobb jövőképet vizionálnak". "Valljuk, hogy a színház nem csak előadások otthona, hanem a térség, "szellemi fellegvára", ahol események sora teszi lehetővé, hogy a polgárok egymással találkozzanak, eszmét cseréljenek, éljenek azokkal a lehetőségekkel, amelyek a civil társadalom megerősödését szolgálják" - hangsúlyozta az igazgató.
Jordán Tamás szerint ahhoz, hogy mindezek létrejöhessenek, szükség van a színház presztízsének növelésére.    

 

A létrehozott szenátus tagjai pedig Szombathely, Vas megye megbecsült, rangos személyiségei, akiknek jelenléte és támogatása segíti az intézményt céljainak elérésében - szögezte le.


A testület tagjai  Brumbauer József, a BPW Hungária Kft. igazgatója, Esztergályos Jenő, az Apáczai Kiadó tulajdonosa, Fejes Péter Veszprém megyei főügyész, Ipkovich György szocialista országgyűlési képviselő, Szombathely előző polgármestere, Puskás Tivadar országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP), Szombathely  jelenlegi polgármestere, Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Kolbenheyer Ottó, a Madentko Klinika főtulajdonosa, Kondor János, a Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének elnöke, Nagy Lajos, a Markusovszky Kórház vezérigazgatója, Németh József, az OTP Bank regionális igazgatója, V. Német Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, valamint Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója.

süti beállítások módosítása