Elnapolták Stohl perét

A Pest Megyei Bíróságon szeptember 6-án folytatódik az ittasan súlyos közúti balesetet okozó Stohl András színész-műsorvezető elleni büntetőper másodfokú tárgyalása. A bírói tanács addig újabb szakértői véleményeket szerez be az ügyben. Részletek cikkünkben.

Az ittasan súlyos közúti balesetet okozó Stohl András, büntetőperének másodfokú tárgyalásán azt mondta: ő is megsérült a balesetben: beüthette a fejét, napokig szédült, zsibbadt a jobb keze és fájt a feje, emiatt öt nappal később el is ment az orvoshoz. Első fokon nem kérdezték erről, azért nem mondta eddig - tette hozzá. A védő, Ruttner György mindezt azzal egészítette ki, hogy Stohl András kocsijának bal oldali függönylégzsákján vért találtak. A védő a vádlott egészségi állapotára vonatkozó és elmeorvosi véleményeket is benyújtott, és kezdeményezte azt is, hogy hallgasson meg a bíróság több orvos szakértőt.

 

1stohl

 

Emellett, a színész megismételte, miként történt 2010. május 8-án hajnalban a baleset, és előtte hol, mennyi szeszes italt fogyasztott. Szólt arról is, hogy a sérülteknek eddig összesen 4,8 millió forint kártérítést fizetett. A legsúlyosabb sérültnek, aki maradandó egészségkárosodást szenvedett, először 1,5 milliót adott, azután írásban felajánlotta neki, hogy újabb 2,5 milliót vagy havi 40 ezer forint életjáradékot kap fizet neki élete végéig. Mint mondta, erre még nem kapott érdemi választ.

 

Arra a bírói kérdésre, miért nem tett le egy bizonyos összeget a megsérült férfi számára, Stohl András azt válaszolta: ő nem jogász, ezért nem tudhatta, hogy ez esetleg nem tűnhetett volna-e vesztegetésnek.

 

A színész védője kérdéseire elmondta, hogy a saját gyerekein kívül nővérének és az ő gyerekeinek is segít, amikor tud, továbbá az édesanyját is támogatja. A tárgyaláson az ügyvéd elmondatott a színésszel egy 1987-es esetet is, amikor szemtanúja volt egy balesetnek, és két sérültet ő húzott ki egy égő autóból.

 

1stohlper2

 

Stohl Andrást a két tárgyalási időszak között folytatott drogprevenciós munkájáról is kérdezték. Ennek kapcsán elmondta: "ha már ekkora nyilvánosságot kapott az ügyem, azt jóra akartam fordítani, ezért meglátogattam több középiskolát, és megígértem, hogy vissza is megyek". Tóth András ügyésznek arról is faggatta, miért csak az elsőfokú tárgyalás után kezdte meg ezt a tevékenységét. Erre Stohl azt felelte: korábban fel sem merült benne, hogy börtönt is kaphat, de az ítélet sokkolta őt, fenyegetettséget érzett, bár tudta, hogy jogszerű a döntés. Ekkor született meg benne az elhatározás, hogy drogprevenciós munkát fog végezni, egyúttal a gyerekeknek arról is beszél, mi a különbség a fogház, a börtön és a fegyház között.

 

A keddi tárgyaláson több ismert színész is megjelent, köztük Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Alföldi Róbert, Kern András, Garas Dezső és Kulka János. Törőcsik Mari a tárgyalás előtt elárulta: azért jött el a bíróságra, mert a barátjáról van szó, és az ember szorít a barátjának.

süti beállítások módosítása