Stohl-per: "Döntő jelentőségű" DVD-t játszottak le

Újabb indítványokat nyújtott be az ittasan súlyos közúti balesetet okozó Stohl András védője a színész-műsorvezető elleni büntetőperben; a korábbi és a mostani beadványok áttanulmányozására rövid szünetet rendeltek el a keddi tárgyaláson a Pest Megyei Bíróságon. Lapszemle.

Ruttner György ügyvéd kérte, hogy játsszanak le egy DVD-t, kétpercnyi felvételt a korábbi elsőfokú tárgyalásról, mivel szerinte az döntő jelentőségű lehet, akár az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését is eredményezheti. A védő továbbá a vádlott egészségi állapotára vonatkozó és elmeorvosi véleményeket nyújtott be, amelyek arról szólnak, hogy a baleset során Stohl András beütötte a fejét. Kezdeményezte azt is, hogy a bíróság hallgasson meg több orvos szakértőt - tudósít a hvg.hu.

 

1stohlw

 

Az ügyvéd egy másik beadványa a baleset egyik sérültjével kötött megállapodást tartalmazza, továbbá iratokat, véleményeket, leveleket nyújtott be a színésznek a drogmegelőzés érdekében folytatott tevékenységéről, és a bíróság elé tárta a művésztársak véleményét is. Ruttner György azt is kérte, hogy a mostani tárgyalást vegyék videóra; ennek a költségét már ki is fizették.

A keddi tárgyaláson több ismert színész is megjelent, köztük Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Alföldi Róbert, Kern András, Garas Dezső és Kulka János. Stohl András 2010. május 8-án hajnalban, a Budapestről Fót felé vezető úton gépkocsijával áttért a szemközti sávba, és ott összeütközött két szabályosan közlekedő autóval. A balesetben négyen sérültek meg, egyikük súlyosan. Az otthonából mintavételre és kihallgatásra előállított Stohl András beismerte, hogy ő okozta a balesetet. Később kiderült, hogy a színész az alkohol mellett kokaint is fogyasztott, de ez nem képezte a vád tárgyát, mert vállalta az úgynevezett elterelést.

1stohlpere

A Budakörnyéki Bíróság Stohlt első fokon súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt 2 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, mellékbüntetésként 5 évre eltiltotta a járművezetéstől, 3 évre pedig a közügyek gyakorlásától. A bíróság akkor kimondta: a színész a leghamarabb büntetése háromnegyedének letöltése után bocsátható feltételes szabadlábra. A keddi másodfokú tárgyaláson akár jogerős ítélet is születhet az ügyben

süti beállítások módosítása