Meggysör és bolond a hegytetőn - Indul a XI. Borsodi Művészeti Fesztivál

Bolond a hegytetőn címmel Mikó István és a BlackBirds együttes zenés színpadi játékával megkezdődött kedden a Borsodi Művészeti Fesztivál a kazincbarcikai művelődési központban, a rendezvénysorozat július 2-ig 14 település 22 helyszínén 41 programot kínál.

Észak-Borsod egyik legnívósabb összművészeti fesztiválja a Borsodi Művészeti Fesztivál, amely hatalmas tömegeket vonz nyaranta és immár elválaszthatatlanná vált Kazincbarcikától. A különleges atmoszférájú rendezvények bebarangolják a Sajó-völgyet, bemutatják a gyakran rejtett értékeket, eddig fel nem fedezett kincseket, az itt élők életét és vendégszeretetét" - fogalmazott Szitka Péter, a város polgármestere (MSZP) köszöntőjében.


A Borsodi Művészeti Fesztivál első napján a Bolond a hegytetőn című zenés színpadi játékot láthatta a közönség. Az előadás fő vonalát harminc eredeti nyelven megszólaló Beatles dal adta, amelynek magyar fordítású szövegeit a művészek játékos, prózai formában tolmácsolták komikus, drámai és lírai pillanatokkal ötvözve. 


A rendezvénysorozat főszervezője a kazincbarcikai Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ, amely a térség önkormányzatai, művelődési intézményei, a Filharmónia Kelet-Magyarország Kht., illetve a támogatók közreműködésével közösen dolgozik - közölték a 2008-ban Minősített Fesztivál rangot elnyerő esemény szervezői.


A helyszínek között vannak templomok, kiállító- és színháztermek, kastélykertek, a kazincbarcikaiak kedvenc pihenőhelye, a Csónakázó-tó, valamint a Lázbérci víztározó gátja, a dubicsányi Fignár Fesztivál Udvar és az Aggteleki Cseppkőbarlang. Idén először csatlakozott Kondó és Radostyán község is.
Az idei fellépők közé tartozik a Csík Zenekar, a Cantemus Vegyeskar, a Lumen Christi Gospel Kórus, a Cimbaliband, Tokody Ilona, a Ladánybene 27, a 30Y, a Holdviola, a 100 Folk Celsius, a Miskolc Dixieland Band Malek Andreával, a Záhony Unplugged Projekt és St. Martin is. Lesz Neoton Sztárjai-koncert, Balázs Fecó a Korállal lép színpadra, műsort ad a L'art Pour L'art Társulat, a gyerek számára pedig az Alma zenekar és a Mandala Dalszínház nyújt szórakozást. A fesztivál ünnepélyes megnyitóját szerdán tartják majd, a Duna Művészegyüttes műsorával, a rendezvényt július 2-án a 25 éves Napoleon Boulevard koncertje zárja.


A fesztivál részeként az egyik helyi sörfőzde saját készítésű meggysörét Kazincbarcika hivatalos italává avatják. A programok helyszíneire különbusszal is utazhat a közönség.

süti beállítások módosítása