Országomat egy ló(erő)ért! - Kiállítás a Bajor Gizi Múzeumban

Két fotókiállítás nyílik egy napon a Bajor Gizi Színészmúzeumban; a "színészek és járművek" témáját feldolgozó, valamint a Dívák című tárlatot csütörtöktől látogathatják az érdeklődők.

Az Országomat egy ló(erő)ért! című kiállítás színészeket és járműveket állít a középpontba. A színészek és színésznők ezúttal nem a színpadon pózolnak: szekéren döcögnek, biciklivel karikáznak, sítalpon siklanak, hajón úsznak, légballonnal emelkednek, repülőn szárnyalnak, de mégis egy szép autóval a legelragadóbbak - közölte a múzeum. 

 

A Dívák című kiállítás pedig a Teátrumfotó Alkotócsoport negyedik önálló tárlata, amelynek középpontjában a színésznők állnak. Lányok, asszonyok, dívák, primadonnák, fiatalok, idősek - nők. Az elmúlt néhány évad színházi előadásain készült fotók színésznőink legkülönbözőbb arcait mutatják meg. Női életek, sorsok és pillanatok egyetlen képbe sűrítve - olvasható az ajánlóban.

 

carmenCarmen (Zelkó Csilla)

 

A fényképkiállítást, amely az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) fotótárának kincseiből ad válogatást, Alexander Brody nyitja meg. A tárlatot szeptember 25-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

süti beállítások módosítása