Sztárszereposztásban a Nyomorultak

Sztárszereposztással mutatja be a kecskeméti Katona József Színház Victor Hugo Nyomorultak című regénye alapján készült előadását. A darab június 25.-től, négy estén át lesz látható a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. "Ami megesik Jean Valjean történetében, akkor azt kell mondanom, hogy mint emberi történet egészen egyedülálló és lélekszaggató" - mondta az egyik főszereplő, Feke Pál. Összeállításunkat olvashatják.

Victor Hugo csaknem százötven évvel ezelőtt írta meg a XIX. század egyik legnagyszerűbb regényét, mely tükröt tart kora társadalmának a hosszú raboskodás után feltételesen szabadlábra került Jean Valjean küzdelmes életén keresztül. A nyomorultak zenés változata Alain Boublil és Claude-Michel Schönberg többszörös Tony-díjas alkotása. A musicalváltozatot 21 nyelvre fordították le, a 42 ország 291 városában eddig játszott több mint 43 ezer előadást több mint 55 millióan látták. 1980-ban mutatták be először Párizsban, majd öt évvel később Londonban, ahol azóta is megszakítás nélkül játsszák.

 

anyomorultak1

 

A nyomorultak a Margitszigeti Szabadtéri Színpad egyedülálló adottságainak megfelelő látványos kiállításban kerül színre, négy estén át, több különböző sztárszereposztásban. Az évad elején a Kecskeméti Katona József Színházban nagy sikerrel bemutatott produkció rendezője Korcsmáros György, díszletét Kentaur tervezte, főszerepben többek között Feke Pál, Egyházi Géza, Miller Zoltán, Puskás Péter, Koós Réka, Mahó Andrea, Simon Boglárka, Trokán Nóra láthatók.

"Az ember életében egy ilyen szituáció, mint az enyémben most ez, talán egyszer van, hiszen a musicalirodalom két legnagyobb szerepét próbáltam egyszerre. Májusban végigpróbáltam A nyomorultakat, aztán egész nyáron aJézus Krisztus Szupersztárt. Egy hónapja elkezdtük a Jézust és A nyomorultakat is, úgyhogy gyakorlatilag egy napot itt próbálok, egy napot ott. Ez egy nagyon kemény időszak - egyrészt fizikailag, másrészt hangilag. Lelkileg ez egy nagyon nagy teher. Ez egy olyan lehetőség, egy olyan helyzet, amit nem lehetett kihagyni" - nyilatkozta Feke Pál a produkció kapcsán a Fidelionak. Arra is válaszolt, melyik szerep áll hozzá közelebb, Jézus, vagy Jean Valjean.

anyomorultak2

"Jean Valjean szerepével korábban még nem találkoztam, Jézust viszont már többször eljátszottam. Azért speciális ez a helyzet, mert mindkét darab hasonló érzelmi síkon mozog, azok az érzések, amiket megmozgatnak, a legmélyebb emberi érzések. Két egészen más karakter, de a hit, az mindkettőben megvan. Ha különbséget kellene tennem: a bibliai történetnél szebb a világon nincs, de ha azt nézem, hogy bármelyikünkkel megtörténhet, ami megesik Jean Valjean történetében, akkor azt kell mondanom, hogy mint emberi történet egészen egyedülálló és lélekszaggató" - összegzett az énekes.

 

anyomorultak3


Budapesti bemutató: 2011. június 25. Margitszigeti Szabadtéri Színpad 20.30
További előadások: június 26., július 1. és 2.

Jegyek országosan kaphatók az ismert jegyirodákban.

Jegyvásárlás kezelési költség nélkül online: szabadter.jegy.hu vagy személyesen a Szabad Tér Jegyirodában

(Nagymező u. 68.) Telefon: 06 1 / 37 55 922

 

süti beállítások módosítása