Hajnalig tart a program a Műcsarnokban

Éjjel kettő óráig tart nyitva a Műcsarnok pénteken, a múzeumok éjszakáján. Az intézményben koncertek, dj-k, színház várja az érdeklődőket.

Festés, agyagozás, fotómontázs-készítés várja a gyerekeket a Műcsarnokban Michael Borremans Szakállat enni című kiállításához kapcsolódóan, emellett a Menü Pont Galériában megtekinthetőek a gyerekek számára kiírt pályázatra érkezett munkák. A Bisztróban a Google Doodle 4 Google elnevezésű logótervező rajzversenyének legjobb hatvan alkotása látható.
    

 

Este kilenc órától Tóth Viktor szaxofonművész zenéjére lehet bejárni a kiállítótereket, míg a teraszon a progresszív elektronikus zenét játszó Freak Circus kéttagú dj-formáció lép fel.
    

 

Este tíz órától a Sc.Art együttes multimédia koncertjét hallhatják a látogatók Zene égitestek és a világűr hangjaiból címmel. A formációt a KFT-ből ismert Márton András, II. Lengyelfi Miklós és ifjabb Kurtág György alapította. Saját hangképeik mellett felhasználják az űrszondák által készített hangfelvételeket is. A látványról a Kiégő Izzók vizuális csoport gondoskodik.
    

 

forte

 

Sáry László zeneszerző Öt tétel a Tánczene sorozatból című művével kísérletezik a Forte Társulat este tizenegy órától, majd fél tizenkettőtől a Tóth Viktor Tercett ad koncertet.
    

 

Az Ernst Múzeumban megtekinthető a Télikert - Mikropop képzelet a kortárs japán művészetben című tárlat, a kiállításon Petrányi Zsolt, a Műcsarnok korábbi igazgatója tart tárlatvezetést nyolc és kilenc óra között. Fél tíztől ugyanott Kujun ad elektronikus koncertet.

 

süti beállítások módosítása