Rendhagyó Hólyagcirkusz premier Tallinban

Rendhagyó helyszínen, a tallinni óváros főterén megtartotta új szabadtéri színházi bemutatóját a Hólyagcirkusz Társulat. A világvége biciklistái koncertszínházi produkció a nagykövetség és magyar intézet meghívására érkezett egy nyár eleji kulturális fesztiválra a balti államba.

SDC15292

 

A bemutatót követően még két előadást tartottak a Hólyagcirkusz szomorúarcú zenebohócai, melyek mindegyikét hol döbbent csend, hol hangos ováció fogadta. Az előadások után az észt nézők és a különböző nemzetiségű turistacsoportok nagy- nagy szeretettel és kíváncsian vették körül a fellépőket. A vendégjátékról egy rövid híradásban az észt televízió híradója is beszámolt.

 

SDC15288

 

Az új produkció a Hólyagcirkusz eddigi utcaszínházi fellépéseinek, a milleniumi földalatti aluljáróiban eljátszott koncertek, a belvárosi bérházak tereiben fellépő kocsmakommandók illetve a 2009-ben a prágai Divadlo na Zabradli színházban lezajlott kocsmaszínházi zenei akciók összegzéseként született.A bemutatót követően A világvége biciklistái  június 24-én a Múzeumok éjszakáján Budapesten is debütált a Deák téri földalatti megállójában.

 

További fotók az előadásról: http://www.flickr.com/photos/44802612@N00/5808352365/in/photostream/

További információk és forrás: Hólyagcirkusz Társulat


süti beállítások módosítása