"Hajcihőség" gyerekeknek Győrött

Hajcihőség címmel múzeumi kalandtúrára, a görög mitológia népszerű alakjaival történő ismerkedésre és magyar népművészeti motívumok vadászatára hívja a gyerekeket a Városi Művészeti Múzeum Győrött.

A csütörtökön kezdődő ingyenes programsorozat a felfedezés izgalmait, s emellett a játékos ismeretgyarapítás lehetőségét kínálja a gyerekeknek - mondta Gergics Ágnes, a közgyűjtemény igazgatóhelyettese.

A csütörtöki művészeti kalandtúra résztvevői hat múzeumépületet járnak be a belvárosban színes foglalkoztató füzet és egy barátságos kakasfigura - Kakas Márton - útmutatása szerint. A  látottak alapján feladatokat oldanak meg, amelyeket a kalandtúra utolsó állomásán múzeumi szakemberek értékelnek.
A görög mitológia népszerű alakjaival és mesés történeteivel ismerkednek az érdeklődők július 7-én a Borsos Miklós Múzeumban. A történetek szereplőit Borsos Miklós szobrai között fel is fedezhetik, majd legkedveltebb mitológiai szereplőjükről agyagszobrot is mintázhatnak a gyerekek.
Egy héttel később olasz építőmesterek késő reneszánsz alkotását, a Magyar Ispita épületét járják be a vakációzók, s az árnyas árkádok alatt toszkán oszlopok között hallhatnak az itáliai reneszánsz legkiemelkedőbb alkotóiról. A program részeként fémdomborítással képet készíthetnek, amelyeken újraalkothatják a reneszánsz legjellegzetesebb elemeit.
Motívumvadászat lesz az augusztus 4-ei találkozó témája a Kovács Margit Múzeumban. Magyar népművészeti motívumokat  kereshetnek és találhatnak Kovács Margit kerámiáin a kutató kedvű  kisdiákok, majd a felfedezett motívumokból grafikai nyomatot készíthetnek az ügyes kezűek.
Az Ausztráliában élő erdélyi származású Adam Géczy július 9-én  megnyíló győri kiállításához kapcsolódva vámpírtörténetek kerülnek terítékre Drakula nyomában címmel a sorozat utolsó programján, augusztus 11-én. A témához kapcsolódóan ezúttal "vámpíros" tárgyakat készítenek majd a gyerekek múzeumi szakemberek segítségével.

süti beállítások módosítása