Lezárult a szerződtetés az egri színházban

 

Készül a 2011/2012-es évadra az egri Gárdonyi Géza Színház. Tizenkét új színésszel bővül a társulat, megújul a tánctagozat.

Blaskó Balázs igazgató az elmúlt napokban szerződtette az előzetesen nyolcvan jelentkező közül, a művészeti tanács egyetértésével kiválasztott új tagokat. A színház hat üres hellyel rendelkezett, de lehetőség van „státuszfelezésre”, évi 40–50 előadásszámú foglalkoztatásra.
leanyok_egerMarjai Virág, Nagy Karina, Szik Juliska
"Fiatalok nélkül nincs színház. A drámairodalom nagy része rájuk épül, az ő korosztályuk életkori sajátosságokból adódó problémáit dolgozza fel. Fiatal művészeink a tapasztaltabb kollégák mellett meghatározói lesznek a következő, és az arra épülő évadoknak. Kiegyensúlyozott foglalkoztatást akarok kialakítani. Szeretném eggyé kovácsolni a társulatot, hogy tiszteljék, becsüljék, elfogadják egymást" – mondta a direktor. A maradó régi kollégák mellett Egerben játszik a következő évadtól Bánfi Kata, Endrédy Gábor, Győrffy András, Káli Gergely, Marjai Virág, Nagy Barbara, Nagy Karina, Nánási Ágnes, Ozsgyáni Mihály, Radvánszky Szabolcs és Szik Juliska, A fiatalabbak mellett visszatér az egri színpadra Kascsák Dóra, de a színház vezetése számít még Bókai Máriára,Kincses Károlyra, Sata-Bánfi Ágotára, Szilágyi Olgára, Varró Emesére, Zám Andreára is.
Topolánszky Tamás vezette tánctagozatban nyolc, főként frissdiplomás művész kap helyet, a titkári tisztséget Reiter Zoltán látja el, aki színészként is látható majd.
A Színház.hu pár napja beszélgetett Blaskó Balázzsal,interjúnkat itt találják .

süti beállítások módosítása