Álmok, ötletek a jövő Európájáról

Az Európai Színházi Konvenció (ETC) tagjaként kapott meghívást Miskolc a második Ifjúsági Fórumra, melyet a németországi Bad Hersfeld színházi fesztivál (Bad Hersfelder Festspiele) rendezett meg az ETC védnökségével június 24. és július 3. között.

DSC04618

A fórumon így öt ország (Izrael, Luxemburg, Németország, Norvégia és Törökország) egy-egy városának tanulói mellett nyolc miskolci diák is részt vett, akik német és finn drámapedagógusok és egy izraeli rendező segítségével osztották meg álmaikat, ötleteiket jövőjük Európájáról, és munkájuk eredményét – egy közösen létrehozott színházi produkciót – július 3-án bemutatták a fesztivál egy nyilvános eseményén. Magyarországot és a Miskolci Nemzeti Színházat a Zrínyi Ilona Gimnázium és a S. P. I. C. Művészeti Líceum diákjai: Barati Helga Bianka, Eperjesi Gergely, Molnár Tímea, Sipos Dóra, Szendrei Gábor, Szűcs Dániel, Tóth Jakab és Zsigmond Vanda képviselték az Ifjúsági Fórumon.

 

DSC04703

A Bad Hersfeldben eltöltött tíz nap felejthetetlen élményt és olyan hasznos tapasztalatot jelentett a résztvevő 16 és 20 év közötti diákoknak, amit későbbi életük során is hasznosítani tudnak majd, hiszen nemzetközi környezetben dolgozhattak és tanulhattak, testközelben érezve Európa kulturális sokszínűségét.

A Miskolci Nemzeti Színház – Magyarországról egyetlenként – 2010-ben csatlakozhatott az ETC (European Theatre Convention – Európai Színházi Konvenció) nemzetközi szervezetéhez, mely jelenleg 47 tagot számlál 25 országból. Az ETC szervezetének céljai között szerepel többek között a kortárs drámairodalom, a művészek mobilitása és a művészeti csere támogatása Európában és Európán túl.

 

forrás: Miskolci Nemzeti Színház

süti beállítások módosítása