Kinevezték a Bartók új igazgatóját

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házának ez év július 1-jétől új művészeti igazgatója van, a színházi körökben már jól ismert Dobák Lívia személyében.

Az intézmény eddigi művészeti vezetője Smuk Imre 37 évig látta el ezt a feladatot. Az ő utódja lett az elismert színházi szakember, Dobák Lívia, aki eddig a Budapest Bábszínháznál dolgozott dramaturgként, ám fő szakterülete a kortárs magyar dráma. Eddigi munkásságát jól szemlélteti, hogy 1993-ban a Pécsi Országos Színházi Találkozó legjobb dramaturgja díjat érdemelte ki, 1996-ban pedig Jászai Mari-díjjal is elismerték. Emellett fontos megemlíteni, hogy Dobák Lívia szakmai szervezetekben is dolgozik: a Színházi Dramaturgok Céhének elnökségi tagja, valamint a NEFMI kurátora. A színházi szaklapok több híres dramaturgiai munkája között említik Parti Nagy Lajos Ibusárját, Garaczi László Mizantróp, Fesd feketére című darabjait is.

 

Dobk_LviaDobák Lívia

 

Dr. Borsós Beáta – aki július 1-jétől igazgatja a dunaújvárosi teátrumot – jelöltje, Dobák Lívia nem is olyan rég, már dolgozott a Bartókban, így jól ismeri a társulatot is. A prózai társulat fiatal, ámde tehetséges színészével Csadi Zoltánnal közösen állították színpadra Tolsztoj Anna Karenina című műve átiratát, Anna címmel.

Fotó és forrás: Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

süti beállítások módosítása