Alföldi sikert aratott Plzenben

Megtartották a plzeni Josef Kajetan Tyl Színházban az idei Armel operaverseny első premierjét: Verdi Rigolettóját Alföldi Róbert rendezésében láthatta a cseh közönség a két versenyző, Szakács Ildikó és a francia Paul Gaugler főszereplésével. Lapszemle.

 Alföldi Róbert ezúttal is merész lendülettel nyúlt a darabhoz. A formabontó, modern díszletek és jelmezek, a színekkel és intenzív játékkal kifejezett viszonyok különös dinamikája ragadta meg leginkább a cseh közönséget, amely lelkesen fogadta az előadást - számolt be a Délmagyar.

alfoldi_paul

A Mantovai herceg szerepét alakító fiatal francia tenorista, Paul Gaugler – aki a májusi szegedi középdöntő eredményhirdetésén láthatóan majdnem elsírta magát örömében, hogy bekerült a produkcióba – elmondta: több mint 15 éve, prágai utazása során tett először egy kis kitérőt Plzenbe. Akkor még el sem tudta volna képzelni, hogy egyszer az ottani színház színpadán fog főszerepet énekelni. „A próbaidőszaktól kezdve egészen a premierig rengeteg emberi és zenei tapasztalattal gazdagodtam, és még elkötelezettebbé váltam az opera iránt. Hálás vagyok az Armel operaversenynek és a plzeni színháznak a lehetőségért, és már most nagyon várom a Rigoletto októberi magyarországi bemutatóját a fesztivál szegedi döntőjében."

 

A másik versenyző, a Gilda szerepét alakító fiatal magyar szoprán, Szakács Ildikó úgy fogalmazott, a Plzenben töltött időszak élete végéig kellemes emlék marad a számára. „A verseny, a produkció, valamint az intenzív színházi munka is új volt nekem. Mindenki roppant segítőkész volt, különösen nagy köszönettel tartozom Ivan Parik karmesternek és Alföldi Róbertnek, akik rengeteg energiát fordítottak ránk, hogy minél gördülékenyebb legyen előadás." Szakács Ildikó boldog azért is, mert a plzeni teátrum visszahívta, és így nemcsak október 12-én, a szegedi döntőben, hanem hamarosan Csehországban is újra elénekelheti álmai szerepét.

 

Kapcsolódó cikk:

Mint egy apuka - Interjú Alföldi Róberttel

süti beállítások módosítása