Lesz színház Egerben

Lesz színház Egerben - nyilatkozta Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke. Az egri Gárdonyi Géza Színház és a Harlekin Bábszínház fenntartása megyei kézben marad, de kevesebb pénz jut a működtetésre. A kormány azonban ígértet tett, hogy 40 millió forinttal segíti az évadkezdést, így az egri színház meghirdethette a következő év műsortervét.

Július 1-jén kezdte bérletei árusítását a Gárdonyi Géza Színház. Az elsők között váltott bérletet Csákvári Antal és Misz József. Az Egri Polgári Kör tagjai az egri Szervező Iroda előtt tartott sajtótájékoztatón összefogásra szólították fel a civil szervezeteket.


Ahhoz, hogy Eger az észak-magyarországi régió szellemi és kulturális központja legyen, szükség van a színházra. Csákvári Antal kiemelte: jövőre lenne 25 éve Egernek önálló társulata. Rossz üzenet lenne, ha a város lemondana a teátrumról vagy hagyná, hogy megszűnjön. Míg 2003-ban 12 ezer, a 2009/2010-es évadban 10400, tavaly 8200 bérletese volt a színháznak. A figyelemfelhívó akciónak az a célja, hogy többen váltsanak bérletet, hiszen csak így indulhat el az évad. Misz József, a Polgári Kör elnöke azt hangsúlyozta, hogy kétszer ad, aki gyorsan ad. Ezért arra kéri a civil szervezeteket, támogassák a kezdeményezésüket.

 

Sütő András: Káin és Ábel, Huszka Jenő: Mária főhadnagy, Bartók Béla – Balázs Béla: A fából faragott királyfi, Háy Gyula: Mohács, a Csíksomlyói passió, Makk Károly rendezésében Molnár Ferenc: Játék a kastélyban, Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumpli, valamint a Vesztett éden, Magyar Elemér: Keresd a nagypapát! Fazekas Mihály – Schwajda György: Lúdas Mátyás és az Eltüsszentett birodalom című táncjáték szerepel a Gárdonyi Géza Színház műsortervében.

 

Blaskó Balázs igazgató abban bízik, hogy sikerül újra 10-12 ezer bérletet értékesíteni, a műsorterv vonzó lesz majd a közönségnek. Ezért július 15-ig 10%-os kedvezményt kínál azoknak, akik megváltják vagy megújítják bérleteiket.

 

"Ingoványos talajra lépünk, de van fél évünk átgondolni, milyen működési formában tudnánk elkezdeni a 2012-es gazdasági évet. A következő időszak arra jó és elegendő, hogy elinduljunk egy olyan működés irányába, amelyben mi határozzuk meg a szerepünket. Szerintem nem összehúzni kell magunkat, hanem előremenekülni, nyitni, emelni a nézőszámot. Érdekes periódus kezdődik. Sokan szimpátiával figyelik erőfeszítéseinket, érzékelik a nehézségeket. Ha a kormányzatnak, a megyének, a városnak fontos az a fajta színházeszmény, amit kínálunk, s ha a közönség kiáll a színháza mellett, akkor nem csak hogy életben maradunk, de megizmosodunk" - mondta a Színház.hu-nak Blaskó Balázs.

 

A részletekről itt olvashat Előremenekülünk című interjúnkban , amit az igazgatóval készítettünk nemrég.

süti beállítások módosítása