Színházi sátrat állít a Magyar Teátrumi Társaság

Kulturális, színházi sátort állít a Magyar Teátrumi Társaság a Békés Megyei Jókai Színházzal és az egyesület más tagszínházaival együttműködve a július 19. és 23. között megrendezendő Bálványosi Nyári Szabadegyetemen Tusnádfürdőn.

A színházi szervezet azt közölte, hogy a rendezvényen bemutatják az erdélyi közönségnek a Magyar Teátrum újságot, emellett színházi, szakmai programokkal várják a közönséget. "A programszerkesztés során arra törekedtünk, hogy megmutassuk, a színház a teljes emberi életet végig kíséri. Csecsemőkortól az aggastyánig" - írták a közleményben. 

magyarteatrum

A sátorban délelőtt gyerekelőadásokkal kezdődik a program. A Békés Megyei Jókai Színház - Napsugár Bábszínház a Vásárfiak és a Kalandozás Sárkányföldön című előadásokkal készül, míg a Mesehetes elnevezésű csíkszeredai zenekar színházi és rajzfilmzenékkel mutatkozik be. 
Délutánonként színházi kerekasztal-beszélgetéseket tartanak olyan témakörökről, mint az oktatás és a színház, valamint aszínház és a kritika kapcsolata, de kikérik a szakemberek véleményét arról is, hogy mit kellene tenni azért, hogy minden kisiskolás gyermek legalább egyszer eljusson egy előadásra iskolai évei alatt.


Esténként stúdió-előadásokkal várják a közönséget. Fellép a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház képviseletében Besenczi Árpád, jelen lesz Kubik Anna színésznő, aki kedvenc verseiből válogat, a Veszprémi Petőfi Színház Vígságok és Balgaságok című darabját mutatja be Terescsik Eszter és Szűcs László. A programot hajnalig tartó buli zárja.

süti beállítások módosítása