Tényleg szeretsz és jazz open Zsámbékon

Három nő, három férfi, három generáció. Egy fedél alatt. Egy ágyban. Egy asztalnál. Egy reggelen. És Cikkünkből kiderül, mit kínál a Zsámbéki Színházi Bázis július 11-től 17-ig.

adri

Színházi programok:


Július 14-15-16-17. (21 óra) Műemlék Rakétabázis: Ronald David Laing: Tényleg szeretsz


„Dömötörnek - a Czukor-show-ból kiderült - van érzéke a semmiségek iránt. Létfilozófiát keres és olykor talál a banalitásban. Az együttélés viszontagságait megértő humorral, gyöngéd szarkazmussal ábrázolja, költői fénybe vonja. (…) A hétköznapok banalitásába belopakodik az eleve elrendeltség, vagy mondjuk így, a végesség kietlen, tárgyilagos metafizikája. Dömötör Tamás nem akar nagyot mondani, nem akar többnek látszani annál, mint amennyit megmutat, nem művészkedik, de úgy tetszik, tud valami egyszerűségében is lényegeset és spirituálisat a létezés banalitásáról.”

ÉS / Koltai Tamás

tenylegszeretsz

Három nő, három férfi, három generáció. Egy fedél alatt. Egy ágyban. Egy asztalnál. Egy reggelen. Az előadás R. D. Laing, világhírű angol pszichiáter stílusában megegyező, pszichológiai elemzésre alkalmas, irodalmi értékű, lenyűgöző humorú írásaiból készült.

A KAPcsolat TÁRsulást 2010 nyarán alapította Mertz Tibor. A szabadúszó színész olyan színházban akart dolgozni, ahol a kreatív, folyamatos változásra építő, improvizatív próbafolyamat alatt a kapcsolatok válnak a legfontosabbá. A kapcsolatok egymással, a környezettel, és egyfajta interakció a közönséggel is.


 

A tavaly nagy sikerrel játszott előadást ezen a nyáron új helyszínen, új jelenetekkel bővítve, átdolgozva láthatja ismét a közönség. Az időközben külföldre szerződött Szabados Mihály szerepét Anger Zsolt veszi át.

 

 

 

 

Koncertek:

Július 15. (19 óra) Romtemplom: Zsámbék Jazz Open 2011 - "Európa Zsámbékon"

I.rész

A Balogh Csibe Jenő Zongora Tehetségkutató I. helyezettje

Gayer Mátyás (Nagykanizsa)

(Horváth Plútó József – bőgő, basszusgitár, Pecek Lakatos András – dob)

Bátran mondhatjuk, „Az év felfedezettje” a 19 éves nagykanizsai fiú, aki a grazi Zeneakadémián épp most fejezte be az első évfolyamot. Versenygyőzelmének egyik „hozadéka”, hogy a Gramy Records megjelenteti Matyi „The Sun is Rising” című CD-jét. Partnerei közül Pecek Lakatos András (1981) 2002-ben a Bartók Rádió dobversenyén, Horváth Plútó József (1980) 2003-ban a basszusgitár tehetségkutatón végzett az I. helyen.

 

II.rész

Harcsa Veronika Quintet „Lámpafény” CD-bemutató

(Harcsa Veronika – ének, Gyémánt Bálint – gitár, Blaho Attila – zongora, Oláh Zoltán – bőgő, Majtényi Bálint – dob)

És egy lemezbemutató! Harcsa Veronikát (1982) az elmúlt években nyújtott teljesítménye alapján bátran nevezhetjük hazánk első számú „jazz diva”-jának. Nincs olyan koncertterem, amit ne töltene meg az ő hangversenye. Tavaly szinte lefolyt a tömeg a zsámbéki domboldalról. Az idén májusban megjelent jazz verses lemezével áll a csillagos ég alá.

 

Július 16. (19 óra) Barokk plébániatemplom: Róbert György és Szabó István hangversenye

Róbert György (blockflöte) és Szabó István (lant) (Budaörs) hangversenye

A hangversenyre a belépés ingyenes!

 

Kiállítás:

Július 16. (14 óra) Művelődési Ház: Kovács István "street fotó" kiállítása

Aktuális fény érzetek – kép képzetek

Városfotók Budapestről, kocsma-portrék a Zsámbéki-medencéből

 

Változás a nyári programban: A kővendég léptei július 25-i előadása elmarad.

Az előadás  időpontjai: 24-26-27. 21 óra

süti beállítások módosítása